Akyurt'un yöresel ürünleri Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla tanıtılıyor

Akyurt Belediyesi'nin teşvik ve desteğiyle kurulan Akyurt Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ı ziyaret etti.
Büşra Bayrak
|
09 Şubat 2021, Salı - 11:39
Akyurt'un yöresel ürünleri Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla tanıtılıyor

Akyurt Belediyesi’nin teşvikiyle Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bitkisel üretim yapan, üretimin tüm aşamalarına hâkim, eli toprağa değen kadınlar tarafından kurularak, üretilen ürünler pazarlarda satışa sunuluyor.

Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri desteklerinden dolayı Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 Görüşmede Akyurt’taki çalışan, çiftçi kadınların sesini duyurmayı ve kadınların iş sahasında aktif olabilmelerini sağlamayı amaçlayan kooperatif çalışmalarını değerlendiren Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurt’un yöresel ürünlerinin tanıtımı için çıkılan bu yolda kooperatifin en büyük destekçisi olduklarını belirtti.

"Daha geniş kitlelere kültürel öğelerimizi duyurmayı amaçlıyoruz"

Başkan Ayık, “Tanıtım ve gelir kaynağı olmasını amaçladığımız kooperatifimiz üretime başladı. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde Kadın Kooperatifiyle ilgili çalıştay, fuar ve Kadın Kooperatifleri için açılan stantlarda yer alarak Akyurt’u tanıtma fırsatı yakaladık. Ürünlerimiz bu fuarlarda oldukça ilgi çekti. Kuruluş amaçlarından biri de 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel El Sanatları ve Yemek Kültürü'nü tekrar canlandırmaktır. Bu kapsamda Akyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile kooperatif ortaklarına yönelik 'Bitkisel Sepet Örücülüğü' kursu açıldı. Sonbaharda toplanan kamışlar, kursta kadınların elinde hasır, sepet, supla ve vazoya dönüşmektedir. Kooperatif ürünlerinin sergilenmesi ve satışı sırasında yanında sunulabilecek dekoratif ürünler ortaya çıktı. Gelecekte üretime ve satışa daha elverişli alanlar oluşturarak kooperatifimizi büyütmeyi ve Akyurt’un adını daha geniş kitlelere kültürel öğelerimizle duyurmayı amaçlıyoruz. Ziyaretleri nedeniyle kadınlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/580095/akyurtun-yoresel-urunleri-hamarat-eller-tarimsal-kalkinma-kooperatifi-araciligiyla-tanitiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.