Başkentgaz'dan Keçiören'deki doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama

Başkentgaz, Keçiören'de meydana gelen patlamayla ilgili "Doğal gaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir." açıklamasını yaptı.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2021, Salı - 23:10
Başkentgaz'dan Keçiören'deki doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama

Ankara'nın Keçiören  ilçesi  Ayvalı Mahallesi'nde 3 katlı binanın üst katında meydana gelen patlamayla ilgili Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den (Başkentgaz) açıklama geldi.

Patlamanın olduğu yere ekiplerinin süratle ulaşıldığı belirtilen açıklamada, ölü ya da yaralı olmamasının teselli verici olduğu belirtildi.

"Onay almamış tesisat sistemi"

Dairede onay almamış tesisat sisteminin bulunduğunun altı çizilirken "Patlamanın yaşandığı katta şirketimizin bilgisi dışında projesi yapılmamış ve onay alınmamış doğal gaz tesisatı bulunduğu ve bu tesisata onay alınmadan 3 adet 4 gözlü ocak bağlandığı tespit edilmiştir. Bu kata onaysız ve projesiz yapılan doğal gaz tesisatının büyük bir kısmının yerinden çıktığı ve tesisata bağlı ocağın patlamanın etkisiyle dışarı fırladığı anlaşılmıştır." denildi.

"Ölüm veya yaralanma olmaması teselli verici"

Açıklamada ocağın yetkisiz kişiler tarafından bağlandığının tespit edildiği vurgulanırken, şöyle devam edildi;

 "Bu üzücü olayın herhangi bir ölüm veya yaralanma vakası olmaksızın atlatılmış olması teselli edici olmakla birlikte, doğal gaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Abonelerimizin kendilerinin ya da yetkisiz kişilerin doğal gaz tesisatlarına müdahale etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/583427/baskentgazdan-keciorendeki-dogal-gaz-patlamasina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.