Komşudaki yangın genişlemeye devam ediyor

Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo bölgesinde başlayan şehirlere doğru ilerliyor
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 13:15
Komşudaki yangın genişlemeye devam ediyor


Türkiye sınırına yakın Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo kasabası bölgesinde 5 bin dekarlık alana yayılan yangın kontrol altına alınamıyor.

Lesovo’nun bağlı olduğu Hasköy Valiliği, bölgede afet durumu ilan ederken, yangının Topolovgrad ve Svilengrad şehirlerine doğru ilerlediğini, Tunca Nehri'ni de aştığını duyurdu.

Hasköy Bölge Valisi Stefka Zdravkova basına açıklamada, şiddetli rüzgarın etkisiyle alevlerin Topolovgrad’a bağlı Prisadetz köyüne yaklaştığını duyurdu.

Valilik, itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarına ordudan yardım çağrısında bulundu. Bölge halkının da itfaiyecilere destek verdiği öğrenildi.

Ulusal Metroloji ve Meteoroloji Enstitüsü bugün doğu Bulgaristan’da 14 bölgedeki şiddetli rüzgar ve aşırı hava sıcaklığı nedeniyle yangın tehlikesi alarmı ilan etti.

ALEVLER TÜRK SINIRINA 5 MERTE KALA DURDURULMUŞTU

Dün gece alevlerin Türkiye’ye girmesine 5 metre kalması üzerine Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi ile birlikte Edirne Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve Lalapaşa Belediyesi itfaiye ekiplerinin Bulgaristan-Türkiye sınırına gitmişti.

 Edirne İl Özel İdaresine bağlı arazözler ile birlikte sınırda yol açma çalışmaları yaparken, sınırın bazı bölgelerinden itfaiye ekipleri yangına tazyikli su ile zaman zaman müdahale gerçekleştirmişti.



http://www.ankaramasasi.com/haber/58381/komsudaki-yangin-genislemeye-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.