Halil Alankuş: Sadece CHP'lilere değil tüm sakinlere ulaşıyoruz

CHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcısı Halil Alankuş, ilçedeki mahalle örgüt yapılarındaki revizeleri anlattı. Alankuş, CHP’deki kopmalar, Boğaziçi sorunu ve anayasa değişikliği hakkında da açıklamalarda bulundu.
Zeliha Demirci
|
10 Şubat 2021, Çarşamba - 20:11
Halil Alankuş: Sadece CHP'lilere değil tüm sakinlere ulaşıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenimahalle İlçe Başkanlığı, mahalle örgütlenme yapısında revizeye gitti. 13 bin 96 üyesi bulunan İlçe Başkanlığı, 55 mahallede gençlik kolları, kadın kolları ve ana kademeden oluşan örgütlenmesini daha aktif hale getirdi. Çalışmaları hakkında Ankara Masası’na konuşan CHP Yenimahalle Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Halil Alankuş, “Kağıt toplayan kardeşimize de, esnaf kardeşimize de, çoban kardeşimize de ulaştık. Bugün CHP’de her kesimden insanlar bulunuyor. Gerçekten halkın partisi olduğunu gösteriyoruz. Pandemi sürecini de Yenimahalle olarak çok iyi yönettiğimize inanıyorum. İktidarın yalnızlaştırdığı halka kısıtlı bütçe ve imkanlarla yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

"Örgütlenmemiz diğer partilere de örnek olacaktır"

Mahalle örgütlerini daha aktif hale getirmek amacıyla yapılan revizeleri detaylandıran Alankuş şöyle konuştu:

“Biz arkadaşlarımızla oturduk ilk önce kendimize ‘ne yapabiliriz?’ diye sorduk. İlçe başkanımıza da danıştık, örgütlenme fikrimizi beğendi. Önümüze bir harita çizdik. Dedik ki; ‘arkadaşlar 55 mahallemiz var hepsinde de temsilcilerimiz var ama aktif değil. Bunları yeniden harekete geçireceğiz. Kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan ve ana kadememizden bir kişiyi başlarına koyup ilerleyeceğiz’ dedik. Çalışma ekiplerimizle mahallelerimizi paylaştık.  Bizim her mahallede temsilcimiz olacak. Bu temsilcilerimiz kadın kolları ve gençlik kollarımızdan olacak. Ve aktif çalışan kişilerden oluşturacağız. Bir esnafımızın derdi varsa o temsilcimiz bize haber verecek, gideceğiz onun sıkıntılarını çözeceğiz. Bir öğrencimizin dershane sıkıntısı var diyelim temsilcimiz bize iletecek onu da çözeceğiz. Bu diğer parti ve ilçelere de güzel örnek alacaktır. Aynı şekilde onların da yapacaklarına inanıyorum.”

"İktidarın yalnızlaştırdığı halka kısıtlı imkanlarla yardımcı olmaya çalışıyoruz"

Sadece CHP’lilere değil tüm mahalle sakinlerine ulaştıklarının altını çizen Alankuş, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde sürekli aileler çocuklarını üye yapıyordu ama üye gelip gitmiyordu. Bunu biz kırdık. Dedik ki herkese ulaşacağız. Kağıt toplayan kardeşimize de, esnaf kardeşimize de, çoban kardeşimize de ulaştık. Bugün CHP’de her kesimden insanlar bulunuyor. Gerçekten halkın partisi olduğunu gösteriyoruz. Pandemi sürecini de Yenimahalle olarak çok iyi yönettiğimize inanıyorum. İktidarın yalnızlaştırdığı halka kısıtlı bütçe ve imkanlarla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yenimahalle Belediyemiz de Büyükşehir Belediye de bize yardımcı oldu, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik. Ailelerimizin alışverişini de yaptık, maskesini de dezenfektanını da götürdük. Pek söylemek istemiyorum ama yardım da götürdük. Dertlerine biraz olsun derman olmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

"Herkesi sahaya indireceğiz "

“Bugün seçim olacak gibi çalışacağız” diyen Halil Alankuş, “Bütün mahallelerimizin sorunları şu an hazır. Pandemi sürecinde toplantıları biraz erteleyeceğiz. Sonrasında mahallelerimizde toplantılarımızı yapacağız ve herkesi sahaya indireceğiz. Yerel yönetimlerde sağladığımız başarıyı genele taşıyacağız. Kadrolarımız hazır, heyecanımız var, gençliğimiz var.” dedi.

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek’e atıfta bulunan Alankuş, “CHP gençleri 55 mahallede tüm enerjileri ile çalışıyor ama devrik belediye başkanları gençlik kollarımıza laf atıyor. Biz onu hiçbir şekilde kaile almıyoruz. Genç yaşımızda biz bu görevi yapıyoruz. Çağı yakalamış olmak, Z kuşağına yakın olmak bizim avantajımız. Bu unsurlara dayanarak kitleleri Mustafa Kemal Atatürk'ün yani CHP’nin çatısı altında topluyoruz.” ifadelerini kullandı.

" CHP’de kopma değil sahiplenme dönemine girildi"

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kopmaların olmadığını savunan Halil Alankuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimiz büyük bir çınar. Muharrem İnce de kendi tercihini yaptı. Kendisi bu ülkede cumhurbaşkanı adayı gösterildi, gece gündüz birlikte çalıştık. Onun kendi tercihidir, saygı duyuyoruz ama CHP’de hiçbir şekilde bir kopuş yok. Daha çok örgütlenme var. 1 ayda CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığımıza 348 kişi üye oldu. CHP’de kopma değil sahiplenme ve iktidar olma dönemine girildi. Herkes buna hazır olsun.”

"12 Eylül anayasasını, YÖK’ü kaldıralım, öğrenciler rektörünü kendi seçsin"

Konuşmasında Boğaziçi sorununa ve anayasa değişikliği çağrısına da değinen Alankuş, “Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılanlar iktidarın eğitime vurduğu prangadır. Biz biliyoruz ki direnen öğrenci kardeşlerimizi kazanacaktır. Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın da dediği gibi Melih Bulu gençliği değil makamını kurban etmelidir. Biz gökyüzüne bakmaya devam edeceğiz. Gökyüzüne olan sevdamızı Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık, asla aşağıya bakmayacağız. Boğaziçi yalnız değildir. İktidarın anayasa değişikliği talebi var. Gelsinler 12 Eylül anayasasını, YÖK’ü kaldıralım. Üniversitelerimize özerklik verelim ve öğrenciler hocalarını, rektörünü kendileri seçsin.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/584346/halil-alankus-sadece-chplilere-degil-tum-sakinlere-ulasiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.