Ulus'un tarihi dokusu yeniden canlanıyor

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın merkezlerinden Ulus'taki tarihi yapıların yeniden faaliyet geçirileceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
10 Şubat 2021, Çarşamba - 18:22
Ulus'un tarihi dokusu yeniden canlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'ta tarihin yeniden canlanacağını duyurdu.

Başkan Yavaş, Cumhuriyet döneminin simge merkezlerinden Ulus'ta bulunan tarihi yapılarda, sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmalarının yapılacağını açıkladı.

Çalışmaların Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

"Karakteristik  dokusuna zarar vermeyecek bir çalışma"

Kültür ve Tabiat Varlıları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş de Ulus'un karakteristik yapısına zara verilmeyeceğini belirtirken "Ankara’da 2800 yıl tüm kadim uygarlıkların izlerine burada rastlamak mümkün. Ulus İş Hanı, Gençli Spor Genel Müdürlüğü binası olarak kullanılan bina, hemen onun bitişiğindeki Anafartalar Çarşısı da Cumhuriyetimizin 2. Dönemini simgeleyen mimari yapılardır. Ulus’un tarihi kent merkezini sosyo-ekonomik olarak yeninden canlandırılmasını hep birlikte sağlayacağız. Ulus İş Hanı’nda yapacağımız çalışma tamamen yenileme çalışması. Kesinlikte özgün yapısına veya mimarinin geçmişten bize gelen karakteristik  dokusuna zarar vermeyecek bir çalışma." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/584349/ulusun-tarihi-dokusu-yeniden-canlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.