Ankara'ya şehit ateşi düştü

Kuzey Irak'ta teröristlerle girilen çatışmada Bordo Bereli Astsubay Harun Turhan şehit oldu.
Ankara Masası
|
10 Şubat 2021, Çarşamba - 23:06
Ankara'ya şehit ateşi düştü

Irak sınırında süren Pençe Kartal 2 Operasyonu'nda teröristlerle çıkan 2 asker şehit olurken 4 asker yaralandı.

Çatışmada şehit olan bordo bereli Astsubay Harun Turhan'ın, Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan baba evine acı haberin ulaşmasıyla cadde bayraklarla donatıldı.

Cuma namazından sonra defnedilecek

Şehit için cenaze töreni 12.02.2021 cuma namazına müteakiben Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenecek. Şehidin cenazesi Sincan Çimşit mezarlığına defnedilecek.

P. Kom,. Astsb. Harun Turhan'ın Çankırı'nın Şabanözü ilçesi Küçükyalı Köyü'ne kayıtlı oldu belirtildi.

"Terör örgütüne ağır bir darbe indirilmiştir"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz” denildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kartal- 2 operasyonunda şehit olan askerler içinde bir taziye mesajı yayımladı. Bakan Akar, “Kahraman silah arkadaşlarımız 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/584480/ankaraya-sehit-atesi-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.