Sağlık çalışanlarında 2. doz aşılamalar başladı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısının ikinci dozu sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.
IHA-20210211AW240130
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 11:03
Sağlık çalışanlarında 2. doz aşılamalar başladı

Sağlık Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında
Çin’den getirdiği CoronaVac aşısının ikinci dozu sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. İlk doz aşılarını 14 Ocak Perşembe günü olan sağlık çalışanları, 28. gün itibarıyla ikinci doz aşılarını yaptırdı.

"Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesi aşı olmaya davet ediyorum"

İkinci doz aşısını olan sağlık çalışanı Ali Karslı, "İlk doz aşımı oldum. Herhangi bir yan etkisi olmamıştı. 28 gün oldu ve ikinci doz aşımı da bugün oldum. İnşallah bağışıklık kazanırım. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bu bir pandemi ve bunun kurtuluş yolu da aşı" şeklinde konuştu.

"Herhangi bir yan etkisi olmadı"

İkinci doz aşısını olan Ankara Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarından Bilal Beceren "İlk dozdan sonra herhangi bir yan etki olmadı. Yine mesai saatlerimiz içerisinde hastanemizde aşımızı olduk. Olası görülebilecek semptomlardan dahi görünen bir yan etki olmadı. İkinci dozda herhangi bir sıkıntı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/585629/saglik-calisanlarinda-2-doz-asilamalar-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.