Mamaklı kadınlara işaret dili eğitimi

Mamak Kutludüğün Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Merkezi’nde işaret dili kursu açıldı.
Zeliha Demirci
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 12:13
Mamaklı kadınlara işaret dili eğitimi

Mamak Belediyesi seslerin olmadığı dünyaya yeni bir pencere açtı. Kutludüğün Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Merkezi’nde kadınların, işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişime geçebilmesi için işaret dili kursu açıldı.

 Kursa gelen kadınlar, birbirlerini anlamak için el ve kol hareketlerini kullanarak tanışma işaretleri, renkler, sayılar ve ikili diyalog esnasında en sık kullanılan kelimelerin yanı sıra, Türk İşaret Dili kurallarını da öğreniyor. Her kelimenin farklı bir işarette kendini bulduğu kursta, her işaret de bir işitme engelliye ses olacak.

Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar

Kursta öğretmenin el ve kol hareketlerini tekrarlayan kadınlar, her hareketin de ne anlama geldiğini öğreniyor. Kursiyerler günlük yaşamda işitme engelli bireylerin neler yaşadığına yakından tanıklık ediyorlar. Çarşamba günleri gerçekleşen Türk İşaret Dili Kursundaki eğitimlerin ardından kursiyerler, kurstan öğrendikleriyle artık işime engelli bir vatandaşla rahatlıkla konuşabilecek ve yalnız olmadıklarını gösterecekler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/585742/mamakli-kadinlara-isaret-dili-egitimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.