Hayatını kurtaran doktorun ismini kızına verdi

Doktoru sayesinde ölümden dönen Aydın Demir, 10 ay önce doğan kızına doktorunun adını koydu
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 20:14
Hayatını kurtaran doktorun ismini kızına verdi

İzmir'de beyin damarlarında pıhtı oluşması nedeniyle konulan inme teşhisinin ardından Doç. Dr. Demet Funda Baş Sökmez'in yaptığı müdahaleyle sağlığına kavuşan Aydın Demir, 10 ay önce dünyaya gelen kızına doktorunun ismini koydu.

Buca ilçesinde yaşayan ve pazarcılık yapan Demir, 3 yıl önce evinde fenalaşmasının ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan ilk muayenesinde beyin damarlarında pıhtı oluşması nedeniyle inme teşhisi konulan Demir, solunum cihazına bağlı bir şekilde hastanenin nöroloji yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Girişimsel nörolog Doç. Dr. Demet Funda Baş Sökmez'in zaman geçirmeden yaptığı anjiografi ile pıhtının beyin damarlarından çıkarılırken Aydın Demir, sağlığına kavuştu.

 Aydın Demir, evlenip çocuk sahibi olması durumunda bebeğine doktorunun ismini verme kararı aldı.

Hayatını 2 yıl önce Rabia Demir ile birleştiren Aydın Demir'in 10 ay önce bir kızı dünyaya geldi.

Demir, söz verdiği gibi kızına Funda ismini verirken, bebek ve doktor Funda yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde ilk kez bir parkta buluştu.

"Benim hayatımda 2 Funda var"

Aydın Demir,  "Funda hocamın isminin kızımda yaşamasını istedim. Bu önerime eşim ve ailem de destek verdi. Olur ya kızım doktor olursa onun da doktorum gibi hayat kurtarmasını istiyorum. Ben gibi bu hastalığı geçiren bir çok hastada bazı sorunlar kalabiliyor ama bende doktorumun hemen müdahale etmesi ve takip etmesi sayesinde bir sorun kalmadı. Çok şanslı bir hasta olduğuma inanıyorum. Benim hayatımda 2 Funda var. Biri beni yaşama bağlayan doktorum Funda diğeri ise kızım Funda. Onları ilk kez bir araya getirdim. Çok mutluyum." dedi.

"Adaşımı kucağıma alınca çok mutlu oldum"

Doç. Dr. Demet Funda Baş Sökmez de, zamanında müdahale etmelerinin    Demir'in hayatını kurtardığını vurguladı.

 Baş Sökmez, " Sonuçta ben doktorum insanların hayatlarını kurtarmak için varım ama böyle bir jest de beni ayrıca mutlu etti. Adaşımı kucağıma alınca çok mutlu oldum. Bir kez daha 'iyi ki doktor olmuşum' dedim." şeklinde konuştu.

Rabia Demir de ailelerinde Demet Funda Baş Sökmez'in çok önemli bir yere sahip olduğunu, eşinin böyle bir isteğinin olduğunu öğrendiğinde kendisinin de destek verdiğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58625/hayatini-kurtaran-doktorun-ismini-kizina-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.