Güncel Koronavirüs Tablosu açıklandı

Şehirler arasında uyarı veren de, iyiye giden de var
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 21:32
Güncel Koronavirüs Tablosu açıklandı

Türkiye’de son 24 saat içinde 1182 kişiye daha virüs bulaştı, 15 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin Güncel Koronavirüs Tablosunu açıkladı.

Buna göre, 1182 kişiye daha koronavirüs tanısı konulurken toplam vaka sayısı 240 bin 804’e yükseldi.

Son 24 saatte 15 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 5 bin 844’e çıktı.

Ağır hasta sayısı 596, hastalarda zatürre oranı yüzde 8,1 oldu. Bugün bin 103 kişi iyileşirken iyileşenlerin sayısı da 223 bin 759’a ulaştı.

Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Test sayımız, salgın boyunca en yüksek olduğu dünkü seviyenin biraz altında. Yakın zamanlarda vaka sayılarının en çok arttığı illerimizden Gaziantep'te, son bir hafta içinde, ortalama vaka sayıları %10 düştü. 25 İLİMİZDE son 2 gündür entübe hastamız yok” ifadelerine yer verdi.

Koca, bir diğer paylaşımında ise temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranlarını paylaşarak uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, “TEMASLI KİŞİLERİN POZİTİF VAKAYA DÖNÜŞME ORANLARI Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1,3 KAT ARTTI. İller bazında artış örnekleri: Şanlıurfa 1,7, Ankara 1,6, Diyarbakır 1,4, Gaziantep 1,3 kat. Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır.” Dedi.

Fahrettin Koca, Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açılış töreninde ise, "Salgın riski ortadan kalkmış değil hatta artarak devam etmektedir. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. İkincisi ise kontrollü sosyal hayat; maske ve mesafe kuralına uymalı, el temizliğine her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz. Tedbirlere uyarsak tehdit ortadan kalkacaktır. Tedbirlere hassasiyetle uyarsak bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemiş olacağız. Çok değerli insanlarımızı bizden alan salgını, Allah'ın izniyle hep birlikte yeneceğiz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58644/guncel-koronavirus-tablosu-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.