“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” Ankara tarihine ışık tutacak

Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabının yayımlanması için geri sayım başladı.
Zeliha Demirci
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 18:12
“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” Ankara tarihine ışık tutacak

Gölbaşı tarihine dair pek çok detayın yer alacağı “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabı için çalışmalara başlayan Gölbaşı Belediyesi, adeta tarihi belge niteliği taşıyan kitabın hazırlıklarını sürdürüyor. Ankara tarihi ve kültürüne dair 50’den fazla kitabı yayınlanan, şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan tarafından hazırlanan atlasa dair konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Amacımız Gölbaşı ilçesinin doğal ve kültürel varlıklarını, yaşanmış tarihini (Antik Çağlar, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi), arkeolojik alanlarını, eserlerini, yerleşmelerini (mezra, çiftlik, köy/mahalle), ekonomik ve ticari değerlerini, nüfus ve sosyal hayatı, eğitim kurumlarını, yöresel örf ve adetlerini (giyim-kuşam, yemek, halk kültürü) belge ağırlıklı ve görsel bir yayınla kamuoyuna tanıtarak, milli kültürümüze ve şehir kimliğine yazılı bir kaynak eser kazandırmak." ifadelerini kullandı.

Tarihe ışık tutacağız

Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Gölbaşı’nın adeta saklı bir hazine olduğunu sözlerine ekleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Gölbaşımız doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihiyle de büyük önem taşıyor. Bu değerlerin nesillere doğru aktarılması amacıyla “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabımızın çalışmalarına başladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, eserimizin tarihimize ışık tutmasını temenni ediyoruz." dedi.

Diyarlara yolculuk

"Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası" kitabını kaleme alan şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan ise şunları söyledi: "Zengin jeolojik ve arkolojik alanlara sahip olan Gölbaşı coğrafyası, Ertuğrul Gazi ve aşiretine Söğüt yolculuğu öncesi yurt, Anadolu erenlerinden Seydi Yusuf’un sevgi ocağını yaktığı diyar olmuştur. Gölbaşı kitabımız yeni belge, fotoğraf ve bilgilerle zenginleştirilerek yayına hazırlanacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/586498/golbasi-tarih-ve-kultur-atlasi-ankara-tarihine-isik-tutacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.