Yunanistan Başbakanı'ndan Cumhurbaşkanı'na cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çılgın Türkleri tanıyacaksınız" sözlerine cevap veren, Yunanistan Başbakanı Miçotakis "Çılgınlıkla bir yere varamayız" dedi.
Ankara Masası
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 18:14
Yunanistan Başbakanı'ndan Cumhurbaşkanı'na cevap

Yunanistan Başbakanı  Kiryakos Miçotakis'in, Güney Kıbrıs gezisi sırasında "Türkleri işgali sona erdirmeli" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısında "B ana meydan okuma, haddini bil. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın"dedi.

" Çılgınlıkla bir noktaya varamayız"

Yunan basınında geniş yer bulan Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili, Miçotakis televizyonlara açıklamalarda bulundu.


Miçotakis, çılgınlıkla bir yere gelinemeyeceğini belirterek "Geçmişte de böyle şeyler söylendi. Önemini küçümsemiyorum ama söylenenlerin üstünde o kadar durmayacağım. Umarım, anlık bir çıkıştır. Erdoğan, bir gün önce de Macron hakkında konuşurken çılgın Türklere değindi. Çılgınlıkla bir noktaya varamayız" şeklinde konuştu.

" BM kararları, Avrupa'nın görüşü ortada"

Miçotakis Kıbrıs meselesine ilişkin de "BM kararları, Avrupa'nın görüşü ortada. İki bölgeli, iki toplumlu federasyona dayalı çözümü sadece biz değil, Türkiye ve Kıbrıslı Türkler hariç herkes söylüyor. AB'nin gözlemci olarak katılacağı Kıbrıs konferansı gerçekleştiğinde de çerçevesi bu olacaktır" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/586513/yunanistan-basbakanindan-cumhurbaskanina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.