Webo'ya ırkçı saldırıda bulunan hakemler hakkında karar

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılık iddialarıyla ilgili maçın hakemleri Sebastian Coltescu ve Sovrenin'in yargılanacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 18:29
Webo'ya ırkçı saldırıda bulunan hakemler hakkında karar

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSG-Başakşehir maçında Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunan Rumen hakem Coltescu ve Sovrenin ile ilgili önemli bir karar alındı.

UEFA, ırkçı söylemler gerekçesiyle tatil edilen PSG-Başakşehir maçının Rumen hakemlerinden Coltescu ve Sovrenin yargılanacağını duyurdu.

"Kendini aklamaya çalıştı"

PSG-Başakşehir maçında 4. hakem olarak görev yapan Sebastian Coltescu, maçın 16. dakikasında Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo için "Atın şu Negro'yu" ifadesini kullanmış ve bir anda sahayı karıştırmıştı. Yaşanan olay sonrası Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo'dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki göstermişti. Rezil hakem ise UEFA'ya yaptığı ilk savunmada "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım" sözleriyle kendini aklamaya çalışmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/586518/weboya-irkci-saldirida-bulunan-hakemler-hakkinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.