İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı sabahın erken saatlerinde başladı.
IHA-1252772
|
12 Şubat 2021, Cuma - 08:31
İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir raporladığı kar ülkeye girdi. Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında. Özellikle İstanbul için AKOM dahil tüm kurumlardan yapılan uyarıların ardından pazar günü başlaması beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren kendini gösterdi. Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik'te etkili olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar beyaza büründü. 

Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle kuzeybatı kesimlerden başlayarak 8-17 derece azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Pazar günü Marmara ve Batı Karadeniz'den başlamak üzere gelecek hafta kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor. 

En az 10 gün boyunca etkili olacağı tahmin edilen soğuk hava dalgasının, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarlarla neden olabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

(AA) (İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/586740/istanbulda-beklenen-kar-yagisi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.