Başkentin trafik yoğunluğunu azaltacak projelerde sona yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ilçesinin trafik yoğunluğunu azaltmak için başlattığı Türk Kızılayı Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.
Büşra Bayrak
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 11:41
Başkentin trafik yoğunluğunu azaltacak projelerde sona yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltacak kavşak, köprü, yol yapım ve genişletme çalışmalarına devam ediyor. Belediye bu çerçevede
Etimesgut ilçesinin trafik yoğunluğunu azaltmak için başlattığı Türk Kızılayı Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarını hızlandırdı. Aynı zamanda Ayaş Yolu Ovaçay üzerinde gerçekleştirilecek olan köprü çalışması nedeniyle de trafik akışı iki ay boyunca yan yoldan sağlanacak.

  Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin 7/24 esasına göre devam eden yol yapım çalışmaları sırasında trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak amacıyla 30 Haziran’dan itibaren trafiğe kapattığı Türk Kızılayı Caddesi’nin tekrar trafiğe açılmasına sayılı günler kaldı.


Yol çalışması Ağustos ayının sonunda tamamlanacak

Başkentin trafik yoğunluğunu azaltacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı Caddesi üzerinde Ankara ve Etimesgut istikametlerinde yapılacak köprülü kavşaklar sayesinde kesintisiz trafik akışını sağlamayı amaçlıyor.

  Trafik ışıklarının kaldırılacağı güzergahta Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Türk Kızılayı Caddesi üzerinde Kızılay Binası ile Eski Hava Hastanesi önüne yapılan 2 adet köprülü kavşak inşaatını Ağustos ayının sonuna kadar tamamlamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Ayaş Yolu’nun bir bölümü trafiğe kapatıldı

Başkentte sürüş güvenliğini artıran yeni yol yapım çalışmalarını devreye sokan Büyükşehir Belediyesi, Yenikent-Ayaş Yolunu 23 günde trafiğe açarak yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

  Emniyet şeridi ile birlikte 5 şeritten oluşan 6 bin metrelik yol trafiğe açılırken, Ankara-Ayaş ve Ayaş Ankara istikametinde Ovaçay üzerinde gerçekleştirilecek olan köprü çalışması nedeniyle iki ay boyunca trafik akışı yan yollardan sağlanacak. 90 metre uzunluğunda iki ayrı köprünün yapılacağı noktada çalışmalar tamamlandığında yollar gidiş-dönüş 4 şeritten oluşacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58918/baskentin-trafik-yogunlugunu-azaltacak-projelerde-sona-yaklasildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.