ORC'nin son seçim anketi

ORC Araştırma Şirketi'nin son seçim anketine göre; Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 50,7 oranında. Siyaset arenasına yeni çıkan Gelecek Partisi ve Deva Partisi ise yüzde 5 bandının altında.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 11:37
ORC'nin son seçim anketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce yaptığı açıklamada muhafeletin her fırsatta sözünü ettiği erken seçim gündemine kapıları kapattı. AK Parti MKYK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim yok, hedef 2023” dedi. Ancak Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partiler ile Muharrem İnce'nin yine bu yönde harekete geçmesi gözleri seçim anketlerine çevirdi.

ORC Araştırma Şirketi de bu noktada "Siyasi Gündem Araştırması" yaptı. Ankete katılanlara "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Anket sonuçları yüzde 50.7 oy oranı ile AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın önde olduğunu gösterdi.

CHP yüzde 25.9, HDP yüzde 9.6, İYİ Parti ise yüzde 8.1 oya sahip oldu. Siyaset arenasına yeni çıkan Gelecek Partisi ve Deva Partisi ise yüzde 5 bandının altında kaldı.

Ankete katılanlara Muharrem İnce'nin çalışmaları da soruldu. "Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz?" sorusunda yüzde 4.1 oranında "Evet" cevabı, yüzde 89.5 oranında ise "Hayır" cevabı geldi. Yüzde 6.4'lük kısım "Kararsızım" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58925/orcnin-son-secim-anketi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.