Mehmet Emin Ayaz'dan CHP'li belediyelere çağrı

ABB Meclisi Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, CHP'li belediye başkanlarının algı oluşturmaya çalıştığını belirterek "Hangi kararınız bu meclisten oy birliği ile geçmedi? Gelin bu kürsüden Ankara halkına açıklayın" dedi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2021, Cuma - 19:43
Mehmet Emin Ayaz'dan CHP'li belediyelere çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 5'inci birleşimi olağan toplantısında söz alan Ak Parti Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, Cumhuriyet Halk Partili(CHP) belediye başkanlarına seslendi.

Ayaz, CHP'li belediye başkanlarının 'çalışmalarımız engelleniyor' algısı oluşturmaya çalıştığını  belirterek " Şimdi soruyorum hukuki bir problemi yoksa ey Ankara dinle bizi hani diyorlar ya AK Partililer MHP’liler engelliyor hukuki kanuni anlamda bir problemi olmayan 22 ayı soruyorum. Hangi kararınız bu meclisten oy birliği ile geçmedi. Gelin bu kürsüden Ankara halkına açıklayın hepsine tek tek cevap verelim." dedi.

"Gelin bu kürsüden Ankara halkına açıklayın"

Ayaz, başkanların hangi kararlarının onaylanmadığını açıklamasını isterken "Bu kürsüden bizi dinleyen Ankara’da yaşayan vatandaşlarıma sesleniyorum. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e de sesleniyorum, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da sesleniyorum, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’a da sesleniyorum. Seçimden bu yana 22 ay geçti. 22 ay içerisinde Çankaya Belediyesinin, Yenimahalle ve Elmadağ belediyesinin, bu saydığım partiler Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kazanılan belediyeler… Şimdi soruyorum hukuki bir problemi yoksa, Ey Ankara dinle bizi! Hani diyorlar ya AK Partililer MHP’liler engelliyor hukuki kanuni anlamda bir problemi olmayan, 22 ayı soruyorum, hangi kararınız bu meclisten oy birliği ile geçmedi? Gelin bu kürsüden Ankara halkına açıklayın hepsine tek tek cevap verelim." şeklinde konuştu.

"Başkanların özür borcu var"

Basın organlarına demeç vererek algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Ayaz "Gazeteye demeç vererek algı ve baskı oluşturmaya kalkmayın. Demeç veren başkanımız için söylüyorum, bu meclise bir özür bir de teşekkür borcu vardır. Lütfen bu meclisin hakkını yemeyin. Bu kul hakkına girer. Söz verip de yapamadınız icraatlarınız AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri üzerine atmayın. Onun için değerli arkadaşlar bazen diyorlar ya seçildik, seçildik siz seçildiniz de bizi leylekler mi getirdi. Biz de seçilerek geldik buraya. Onun için bu tür konularda kesinlikle demeç verirken eğer benden bilgi istenirse gece 2-3 dahil hani uyur da telefona cevap veremezsem bilemem, ama saat kaç olursa olsun bütün belediye başkanlarımıza bütün belediye meclis üyelerimize benim telefonum açık sorarlarsa dilimin döndüğü kadar cevap veririm." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/589332/mehmet-emin-ayazdan-chpli-belediyelere-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.