İdris Yamantürk hayatını kaybetti

Ankara'ya emeğe geçmiş iş insanlarından İdris Yamantürk'ün hayatını anlatan video Ankara Kent Konseyi tarafından paylaşıldı.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2021, Cuma - 22:05
 İdris Yamantürk hayatını kaybetti

Koronavirüs tedavisi gören Ankara'da etkili iş insanlarından İdris Yamantürk, hayatını kaybetti.

Ankara'ya dair duygularını anlattı

Başkent Ankara Meclisi'nin(BAM) Kültür Turizm Bakanlığı desteği ile hazırladığı; Ankara Kent Konseyi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Kulübü'nün paydaş olduğu " Sözlü Ankara Tarihi" çalışmasında, İdris Yamantürk'ün sevdası Ankara'ya dair duygularını ifade ettiği bölüm Ankara Kent Konseyi tarafından paylaşıldı.

Ankara'ya büyük bir kent aidiyetini duyan ve "Türk Milleti`ne borcumuz var" diyerek ömrünü ülkesi için çalışmaya adayan İdris Yamantürk'ün; duygusal ifadelerde bulunduğu bölüm izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

İdris Yamantürk kimdir?

İş İnsanı İdris Yamantürk 1925 yılında Rize'nin Çamlıhemşin-Ortan köyünde doğdu.

İdris Yamantürk 1952-1953 yılları arasında Etibank’a bağlı Çatalağazı (Zonguldak) Temik Santralının muhtelif sahalarında işletme mühendisi olarak hizmet verdi.

1958 yılında GÜRİŞ firmasını kurdu, GÜRİŞ altyapı tesisleri, sınai tesisleri, barajlar ve HES’leri, termik santraller, sulama ve su arıtma tesisleri, iş merkezleri ve oteller, yollar ve metrolar, devlete bağışlanan okullar başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında 100’e yakın eserin yapımını gerçekleştirdi.

Irak, Libya ve Rusya’da eser meydana getiren hizmetlerin içinde bulundu. Kazakistan’dan Hırvatistan’a kadar uzanan geniş bir alanda faaliyet gösteren GÜRİŞ Şirketler Gurubunun Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İdris Yamantürk 11 Şubat 2021 günü hayatını kaybetti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/590069/idris-yamanturk-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.