Ali Babacan'dan Anayasa açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi lideri Ali Babacan, uygun iklim oluşturulsa Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışılabileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2021, Cuma - 22:58
Ali Babacan'dan Anayasa açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi lideri Ali Babacan, Deutsche Welle Türkçe'de Gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını "gerçekçi" bulmadıklarını belirterek "Acil olan sistem değişikliği" dedi. 

Parlamenter sisteme geçişin gerekli olduğunu söyleyen Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak bir aday gösterilebileceğini ancak bu adayın da parlamenter geçişi sağlama sözü vermesi gerektiğini ifade etti.

Babacan, kendilerinin de bir anayasa değişikliği önerisi olduğunu belirtti, ancak bunun yeni bir anayasa yapma çalışması olmadığını söyledi.

"İlk dört maddesi üzerinde konuşulur"

Nevşin Mengü'nün Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışılmaya açılmasıyla ilgili sorusuna Babacan, "Şu anda bunları tartışmak için uygun iklim yok ülkede. Onun için hiç kimseyle konuşmuyoruz bu konuda" yanıtını verdi.

Babacan, "Uygun iklim olursa tartışır mısınız?" sorusuna karşılık, şu anda ülkede "ciddi çatlakların" oluştuğunu ancak "Günü geldiğinde zemin ve şartlar uygun olduğunda" Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/590400/ali-babacandan-anayasa-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.