Küçük kızın düştüğü kuyudan kurtarılma anı

Suriye'de kuyuya düşen küçük kız, sivil savunma ekibi Beyaz Baretliler tarafından kurtarıldı. O anlar anbean kaydedildi.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2021, Cumartesi - 11:38
Küçük kızın düştüğü kuyudan kurtarılma anı

Suriye'de devam iç savaşta Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları sonucu harabeye dönen yerleşimlerde enkaz altında kalan on binlerce sivili kurtaran Sivil Savunma ekipleri, bölge halkının umudu olmaya devam ediyor.
Halkın her tür ihtiyacına koşan ekipler, bu kez de Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde su kuyusuna düşen 4 yaşındaki kız çocuğu Besme Cuma'yı kurtardı.
Minik çocuğun babası Hasan Cuma, kuyuya düşen kızının çığlık sesleri üzerine bölgedeki sivil savunma ekiplerini arayarak yardım istedi.

Başka bir kuyudan aşağıya indi

Besme'yi düştüğü yerden çıkararak gönülleri fetheden sivil savunma gönüllüsü Assaf Assaf, kurtarma anlarını anlattı.

Assaf, "İhbar üzerine eve vardığımızda su kuyusunun ağzının çok dar ve oradan dibe inilmesinin çok zor olduğunu gördük. Bölgenin yerlileri kuyuya bağlantılı olan başka bir kuyunun daha olduğunu söyledi." dedi.

Halkın verdiği bilgi üzerine, diğer kuyudan çocuğa ulaşmaya çalışan Assaf, Besme'nin yanına vardığında korku içinde ve ağlamakta olduğunu fark ettiğini söyledi.

Kurtarma anı kaydedildi

Kurtarma anlarını anbean GoPro kamerayla kaydeden sivil savunma görevlisi, Besme'yi düştüğü yerden çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti.
Besme'nin babası Hasan Cuma, kızının sağ salim kurtaran sivil savunma ekiplerine teşekkür etti.

Minik çocuk, tedavisinin ardından taburcu edilirken, sivil savunma ekipleri Besme'ye oyuncaklar hediye ederek yüzünü güldürdü.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/590869/kucuk-kizin-dustugu-kuyudan-kurtarilma-ani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.