Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı'nın vasiyetini yerine getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı'nın vasiyeti üzerine cenaze törene katıldığı ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2021, Cumartesi - 14:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı'nın vasiyetini yerine getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık ziyaret ettiği ve yakından ilgilendiği Elazığ'ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah 107 yaşında hayatını kaybetti. Erdoğan Rize'deki programını yarıda kesip, cenaze töreni için Elazığ'a geçti.

Vasiyeti ortaya çıktı

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırırken Nazırlı'nın, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmasını vasiyet ettiği ortaya çıktı.

"Hocamızı uzun zamandır tanıyoruz"

Cenaze töreninde söz alan Erdoğan, şunları söyledi: "Kendisini ziyaret ettiğimde bakan ve milletvekili arkadaşlarım da yanımdaydı. O gün bizlere söylediğini bir vasiyet olarak kabul ettik. İnşallah geleceğiz dedik. Bizler de bugün görevimizi ifa edeceğiz. Hocamızı uzun zamandır tanıyoruz. Diyanet İşleri Başkanımızın ifade ettiği gibi binlerce hafızı yetiştirdi, Kur'anımıza sahip çıkacak gençler yetiştirmek her yiğidin harcı değil. Sabah namazında başlardı, gün boyunca öğrenciler yetiştirmek suretiyle çalışırdı. Böyle bir görevi ifa etmek çok çok büyük bir fazilet erbabına yakışırdı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/591051/cumhurbaskani-erdogan-hafiz-abdullah-nazirlinin-vasiyetini-yerine-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.