Altun'dan 6. yıl mesajı

Fahrettin Altun, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı oluşunun 6. yıldönümünü kutladı.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 16:48
Altun'dan 6. yıl mesajı

Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin 6. yıldönümü.

Başbakan ve Adalet ve Kalkınma Partisi  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014’te ilk kez milletin doğrudan oylarıyla Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu çerçevede sosyal medyadan bir video paylaştı.

Altun paylaşımında, “Bugün 10 Ağustos. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan halk tarafından seçilişinin 6. yıldönümü. Bir başka deyişle güçlü ve büyük Türkiye’nin geri dönülmez bir şekilde yükselişe geçişinin 6. sene-i devriyesi. Kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

10 Ağustos 2014 tarihinde  yapılan seçimin ilk turunda oyların yüzde 51,7'sini alan Erdoğan, ikinci tura gerek kalmadan seçimi kazandı.

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise oyların yüzde 38,5'ini alırken, Halkların Demokratik Partisi adayı Selahattin Demirtaş'ın oy oranı yüzde 9,7 oldu.

“MİLLİ İRADE BİR KEZ DAHA KAZANDI”

Sonuçların netleşmesinin ardından Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır." dedi.

“27 MAYIS’IN BİR VESAYET ARACI OLARAK TÜRKİYE’YE DAYATTIĞI CUMHURBAŞKANLIĞI ANLAYIŞI ARTIK TEDAVÜLDEN KALKMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı'nın ilk kez doğrudan halk tarafından seçilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs’ın bir vesayet aracı olarak Türkiye’ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/59525/altundan-6-yil-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.