Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘Sanat Cepte’ uygulaması

Ankara Masası
|
21 Nisan 2020, Salı - 11:50
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘Sanat Cepte’ uygulaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, vatandaşları korona virüs salgınında sanatsız bırakmamak için ‘Sanat Cepte’ projesini başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 Nisan’dan itibaren pazar günleri hariç her gün saat 11.00 ile 16.00 saatlerinde sanat birimlerinin oyuncu ve sanatçıları ile yeni bir canlı yayın dizisi başlatıyor.

Korona virüs salgını tedbirleri sürecinde tiyatro, opera, bale ve müzik gibi alanlarda önemli işlere imza atmış sanatçıların performanslarının yanı sıra Sanat Cepte uygulaması ile çocuklar için bale eğitmenleri tarafından canlı eğitimler de verilecek.

“Sanat Cepte” uygulamasının instagram hesabından (instagram.com/sanatcepte)  canlı yayınlanacak programlarda sanatçılar 15-20 dakikalık performans sergileyecekler.

Canlı yayınların kayıtları ise ‘Sanat Cepte’ ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube kanalı üzerinden erişime açık olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘Sanat Cepte’ uygulaması Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Bakanlığa bağlı koro ve orkestraların gerçekleştirdiği sanat etkinliklerinin duyurulmasına ve biletlerinin temin edilmesine imkân sağlıyor.

UYGULAMA MURAT KARAHAN’IN PERFORMANSI İLE BAŞLADI

Bakanlığın bürokrat sanatçılarını da sanatseverlerle buluşturacak olan proje, dün aynı zamanda bir tenor olan Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan’ın performansı ile başladı.

Etkinlikler bugün İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Bülent Evcil’in flüt ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın tanbur ve ney dinletileri ile devam edecek. Yarın ise tiyatro sanatçısı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Moliere’in ‘Cimri’ oyunundan bir tiradı seyirci ile buluştururken, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan ise ‘Keşanlı Ali Destanı’ndan bir performans gerçekleştirecek.

21-25 Nisan arasında izlenecek program ise şu şekilde:

21 Nisan Salı, saat 11.00’de; Bülent Evcil - saat 16.00’da; Murat Salim Tokaç
22 Nisan Çarşamba saat 11.00’de; Mustafa Kurt - saat 16.00’da; Arzu Tan
23 Nisan Perşembe saat 11.00’de; Alpay Aksum - saat 16.00’da; Osman N. Ercan
24 Nisan Cuma saat 11.00’de; Serkan Çağrı - saat 16.00’da; Göksel Baktagir 25 Nisan Cumartesi saat 11.00’de; Ömür Uyanık - saat 16.00’da; Hakan Aysev

http://www.ankaramasasi.com/haber/5968/kultur-ve-turizm-bakanligindan-sanat-cepte-uygulamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.