Keçiörenli çiftçilere ağaç budama eğitimi verildi

Keçiören Belediyesi, ilçedeki tarımsal üretimi ve verimliliği arttırmak için meyve ağaçlarında budamanın nasıl yapılması gerektiğine ilişkin seminer düzenledi.
Büşra Bayrak
|
16 Şubat 2021, Salı - 10:57
Keçiörenli çiftçilere ağaç budama eğitimi verildi

Keçiören Belediyesi, ilçeye bağlı Kösrelik, Güzelyurt ve Sarıbeyler köylerinde yaşayan çiftçilere Meyve Bahçelerinde ve Bağlarda Budama konulu eğitim semineri düzenledi.

Keçiörenli çiftçilere yanlış budamanın önüne geçmek ve bitki sağlığını korumak için Ziraat Mühendisi Tuğba Ülgener tarafından budamanın nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi.  Eğitimler daha sonra çiftçilerin de katılımıyla uygulamalı olarak yapılacak.

“Meyve üretimini teşvik ediyoruz”

Keçiören’de meyve üretimini teşvik etmek için ücretsiz meyve fidanı dağıttıklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çiftçilerimize ücretsiz ceviz, erik, vişne, elma, ayva, armut, kiraz, badem ve kayısı türünden meyve fidanları dağıtıyoruz. Yerli ve milli tarımsal üretimi teşvik ediyoruz. Üretim olmazsa insanlar tüketecek gıda bulamaz. Keçiören bir doğal ürün üretim ve satış merkezi olacak. Çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/596801/keciorenli-ciftcilere-agac-budama-egitimi-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.