Ali Erbaş'tan eleştirilere cevap

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kılıçla hutbe okumasına yönelik getirilen eleştirilere "Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır." açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 20:56
Ali Erbaş'tan eleştirilere cevap

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma hutbelerini kılıçla okumasına yönelik gelen eleştirilere cevap verdi.

Erbaş, kılıçla hutbe okumanın tarihimizde olduğunu belirtirken " Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır." paylaşımında bulundu.

Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu;

-Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır.

-İstanbul fethedildiğinde Ayasofya’daki ilk Cuma hutbesi de kılıçla okunmuş ve 481 yıl böyle devam etmiştir. Hutbenin bu şekilde okunması, bir yönüyle Ayasofya’nın camiye çevrildiğinin ilanı, diğer yönüyle de fethe dair bir mesajdır.

-Kılıçla hutbe geleneği İstanbul, Edirne, Kocaeli, Çanakkale, Kastamonu, Tokat, Balıkesir, Bartın başta olmak üzere ülkemizdeki bazı camilerde eskiden beri uygulanmaktadır. Bu durumu garipseyen, eleştiren, farklı manalara çekmeye çalışan yaklaşımları hayretle karşılıyorum.

-İslam medeniyetinin değerlerini ve evrensel insanlık ilkelerini ortaya koyan beyanlarımız görmezden gelinerek kılıçla hutbe geleneğinden, sanki Müslümanların söyleyecek sözü kalmadığı için böyle bir uygulamaya gidildiği sonucunu çıkaran bir yaklaşımı, vicdanlara havale ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/59699/ali-erbastan-elestirilere-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.