Kendisine metal müziği sevdiren amcasının iskeletinden gitar yaptı

ABD’de Prince Midnight lakaplı müzisyen Yaago Anax, yıllar önce hayatını kaybeden amcasının iskeletinden gitar yaptı. Anax, amcası Filip'in kendisine heavy metali sevdirdiğini ve iskeletten gitarın "onu onurlandırmanın en iyi yolu" olduğunu söyledi.
Zeliha Demirci
|
17 Şubat 2021, Çarşamba - 16:22
Kendisine metal müziği sevdiren amcasının iskeletinden gitar yaptı

ABD'nin Florida eyaletinde Prince Midnight lakaplı müzisyen Yaago Anax, gitarıyla dikkatleri üzerine çekti. Anax, yıllar önce hayatını kaybeden amcasının iskeletinden gitar yaptı. Amcasının heavy metale duyduğu sevgiye dair pek çok güzel anıya sahip olduğunu söyleyen genç müzisyen onu kanatlarının altına aldığını ve Skelecaster adını verdiği gitarla amcasına tekrar yakın hissettiğini belirtti.

CBC'nin haberine göre, Yaago Anax’ın amcası Filip 1996 yılında Yunanistan’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu 28 yaşında hayatını kaybetti. Amcasının isteği üzerine, cesedi bir tıp fakültesinde, derslerde yıllarca kullanıldı. Ancak okulun geri teslim etmek istemesinin ardından, Filip'in anne ve babası hayatını kaybettiği için kemiklerinin sorumluluğu Anax'in annesine kaldı.

Kemikler için mezar satın alma veya saklanması için yer kiralama seçenekleriyle karşı karşıya kalan annesinin para ödemek istemediği için sorumluluğu genç müzisyen aldı. Cenazenin, Yunanistan'dan ABD'ye gönderilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı gibi bazı yetkili mercilerle görüşen ve amacına ulaşan Yaago Anax, bundan sonrasında kafasında oluşan soru işaretlerini şu sözlerle açıkladı:
“Kemik kutusunu Yunanistan'dan aldım. Önce ne yapacağımı bilmiyordum. Gömmeli miydim? Yakmalı mıydım? Tavan arasına mı koymalıydım? Hepsi beni heavy metale alıştıran kişiyi anmak için kötü bir yol gibiydi. Ardından gitar yapımıyla uğraşan bir arkadaşımdan ilham aldım. Filip amcayı onurlandırmanın en iyi yolu onu gitar yapmak olduğunu düşündüm. Bu fikri amcam da severdi."

Anax annesinin, "Bu saygısızlık. Amcanın ebedi istirahatte olması gerekiyor" diyerek fikri önce beğenmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Anneme ‘sence Filip amca gitar mı yoksa bir kutu kemik mi olmayı tercih ederdi?' diye sordum annem de 'muhtemelen gitar' yanıtını verdi."

Daha önce iskeletten gitar yapan bir kişi bulamadığını ve bu yüzden denemeler yaptığını söyleyen Anax, "Aslında omurları ve kemikleri deliyordum ama biri çatlayıp kırıldı. Dolayısıyla nasıl yapacağımı tekrar değerlendirmem gerektiğini düşündüm. Gitarı tamamlasam da bazı tuhaflıkları bulunuyor. Bazen aletlerimizdeki sınırlamalar onları harika yapan şeylerdir. Belli bir sesi var ve bence kulağa harika geliyor. İskeletten yapılma gitar çalmanın epey metal olduğunu söylemeliyim." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/599477/kendisine-metal-muzigi-sevdiren-amcasinin-iskeletinden-gitar-yapti

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.