Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
17 Şubat 2021, Çarşamba - 19:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sürecin kademeli olarak başlatılacağını belirten Erdoğan " Mart aşılamada çok büyük mesafe katedeceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi.

Erdoğan, aşılanan insan sayısında 5.5 milyona ulaşıldığını belirtirken "Son kabine toplantımızın ardından okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini milletimizle paylaştık. Bugünkü toplantımızda da salgının dünya, ülkemiz ve şehirlerimiz bazındaki seyrini ayrıntılı olarak tekrar değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde sıkıntının ciddi düzeyde olduğunu gördük. İnşallah devlet ve millet olarak el ele verip bu musibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Aşı çalışmaları, 5,5 milyonun hemen hemen üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Halihazırda 5 milyon 700 bin aşılama sayısına ulaşmış durumdayız. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık, tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Restoranlar için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak"

Restoran, kafe, kıraathane vb. esnafların sorunlarıyla ilgili yol haritasının önümüzdeki günlerde belirleneceğini vurgulayan Erdoğan "Mart aşılamada çok büyük mesafe katedeceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli şekliden sınıflandıracağız. İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Tabii burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü o kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi o kadar hızlı ilerleyecektir. Türkiye salgın krizini başarıyla yürütmüş bir ülkedir. Tüm vatandaşlarımda bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum."şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/599700/cumhurbaskani-erdogan-normallesme-takvimini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.