İsveç’teki Türk kadınlarından anlamlı destek

Ankara Masası
|
21 Nisan 2020, Salı - 12:55
İsveç’teki Türk kadınlarından anlamlı destek

İsveç'te Türk kadınları, sağlık çalışanları için gönüllü maske dikiyor.

İsveç’in Göteborg kentinde bulunan Lale Türk Kültür Kadın Derneği de korona virüse karşı mücadelede yerini aldı. Dernek üyelerince gönüllü olarak dikilen maskeler hastane ve huzurevlerine teslim ediliyor.

İSVEÇ'TE TÜRK KADINLARI, SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN GÖNÜLLÜ MASKE DİKİYOR (METİN ALTINIŞIK/STOCKHOLM-İHA) İsveç'te yaşayan Türk kadınları korona virüs salgını ile mücadeleye destek olmak amacı ile gönüllü olarak maske dikiyor.

DERNEK LOKALİNİ ATÖLYEYE ÇEVİRDİK

Dernek Başkanı Süleyha Taş, yaptığı açıklamada gönüllü olarak koruyucu maske diktiklerini ve hediyelik piknik paketi hazırladıklarını belirterek bunları hastane ve yaşlı evlerine teslim ettiklerini söyledi. Taş, ''Birçok kadın çocukları ile birlikte atölyeye çevirdiğimiz dernek lokalinde sağlık çalışanları ve huzurevlerinde yaşayan yaşlı insanlar için maske dikip hazırlıyoruz. Hazırladığımız maske ve piknik sepetlerini Sahlgrenska Üniversite Hastanesi ve Östra Hastanesi sağlık çalışanlarına teslim ettik, bir yaşlı evine ise hazırladığımız paketlerden gönderdik'' ifadelerini kullandı. 

Türk insanın yardım sever olduğunu belirten Süleyha Taş, desteklerinden dolayı sağlık çalışanlarının kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti. İsveç’te toplam korona virüs vaka sayısı 14 bin 777’ye, hayatını kaybedenler ise bin 580’e ulaştı.

İSVEÇ'TE TÜRK KADINLARI, SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN GÖNÜLLÜ MASKE DİKİYOR
http://www.ankaramasasi.com/haber/6011/isvecteki-turk-kadinlarindan-anlamli-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.