AK Partili Meclis üyeleri Mansur Yavaş'a vaatlerini hatırlattı

AK Partili Meclis üyeleri, Mansur Yavaş'a, tarımdan turizme, esnafa ilgisizlikten Ankapark'a kadar pek çok konuda eleştiri yöneltti.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2020, Salı - 13:08
AK Partili Meclis üyeleri Mansur Yavaş'a vaatlerini hatırlattı

AK Parti Çubuk Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Harun Olmuş “2019 yılı tarım ve hayvancılık açısından faaliyetsizlik raporu olmuştur.” dedi.

Harun Olmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında, başkentte tarıma elverişli yaklaşık 1 milyon 250 bin hektar tarım arazisi bulunduğuna işaret etti.

Ancak neredeyse yarısının çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmadığına dikkati çeken Olmuş, “Peki neden? Bunu irdeleyip bir çözüm bulmamız lazım.” ifadesini kullandı.

Olmuş, 2019 Faaliyet Raporu’ndan tarım ve hayvancılık konusunda yapılanları alıntıladığı konuşmasında şunları söyledi:

“TARIM VE HAYVANCILIKTA FAALİYET DEĞİL FAALİYETSİZLİK VAR”

“Yapılanlar;

Kırsal hizmetler; çiftçilerimizi desteklemek, gelir seviyesini arttırmak ve hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 365 bin 950 kilo yani 4 bin 325 torba silaj mısır dağıtmış. Bunun yanında 8 bin torba kaba yem dağıtılmış. Bunları faaliyet raporundan söylüyorum.

İlçelere özgü ürünlerin uzun ömürlü olması için ürün depolama merkezi; Hedefimiz ne 3, gerçekleşme 0…

Çiftçiye ihtiyaç duyduğu makine teçhizat ve hizmet alım sayısı; hedef 11, gerçekleşme 0…

Okullara dağıtılan sebze fidesi; hedef 3 bin, gerçekleşme 0…

Yem bitkilerinin silaj balya paketlemesi; hedef 20 bin ton, gerçekleşme 0…

Taşı toplanan tarım arazileri alanı 2019 yılı hedefi 3 bin gerçekleşme 0…

Bir kıyaslama yaparız nasıl bir kıyaslama bir önceki yıla göre değerlendirme yapalım 2018 yılında peki Ankaralı çiftçilerimize ne vermişiz?

Mesela Akyurt ilçemize 2018 yılında 607 bin, Ayaş’a 3 milyon 222 bin, Altındağ’a 4 bin, Beypazarı’na 1 milyon 384 bin, Bala’ya 441 bin, Çamlıdere’ye 235 bin, Çankaya’ya 34 bin, Çubuk’a 1 milyon 679 bin, Elmadağ’a 360 bin, Etimesgut’a 4 bin, Evren’e 47 bin, Gölbaşı’na 766 bin, Güdül’e 1 milyon 384 bin, Haymana’ya 542 bin, Kalecik’e 390 bin, Kahramankazan’a 1 milyon 634 bin, Kızılcahamam’a 388 bin, Keçiören’e 44 bin, Mamak’a 249 bin, Nallıhan’a 874 bin, Polatlı’ya 1 milyon 47 bin, Pursaklar’a 130 bin, Şereflikoçhisar’a 426 bin, Sincan’a 1 milyon 267 bin.”

Çubuk Belediye Meclisi Üyesi Harun Olmuş, yapılan hizmetlerden Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun hiçbir haberi olmadığını da ifade etti.

“BİR KOLONYA, YARIM KİLO LOKUM, TOPLAMDA 50 TANE MASKE”

AK Parti Sincan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın da, Mansur Yavaş’ın “Numune Hastanesi’nin kapanması sonrası, oradaki taksici esnafı ne yer ne içer sordunuz mu?” dediğini hatırlattı.

Gidip o taksicilerle konuştuğunu anlatan Yalçın şöyle dedi:

“Gerçekten zor durumdalar. Hastane kapandıktan sonra işlerinde ciddi anlamda azalma olmuş ve gerçekten bir umut bu meclisten kendileriyle ilgili bir çözüm bekliyorlar. Dedim ki Ankara Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde size ne yaptı? Bana dedikleri şu; 5 ayda bize gelen bir kolonya, yarım kilo lokum, toplamda 50 tane maske. Bütün yapılan bu kadar. Bende siz o kadar emin konuşunca sandım ki oradaki esnafın sorunlarının tamamını çözdünüz diye düşünerek gittim. Ancak sorunlarının hiçbirine en ufak çözüm bulunmamış kendi içlerinden de bir sözcü seçmişler sözcü arkadaş da buraya gelmiş gitmiş sorunlarıyla ilgilenen olmamış.”

Yalçın, AK Parti döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otoparklarda ücretsiz olarak yararlanan engellilerin bu haklarının da ellerinden alındığını dile getirdi.

ANKAPARK ELEŞTİRİSİ: “VATANDAŞIN PARASINA SAHİP ÇIKMAK ÖLÜME TERK ETMEK DEĞİLDİR.”

AK Parti Çubuk Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Taş ise, Ankara turizmine ilişkin çalışma olmadığını söyledi.

Kent Rehberini yetersiz olarak niteleyen Taş, Ankara Kalesi içindeki irtibat bürosu dışında bir adım atılmadığını ifade etti. Taş, Tarihi Kale’de Kurul kararlarına rağmen Zabıta Karakolu yapma girişiminden çark edildiğini de hatırlattı.

Recep Taş, Sağlık Turizmi Çalıştayına Büyükşehirden katılım bile sağlanmadığını kaydetti.

Ankapark’ın adeta lanetlendiğini de belirten Taş, “Madem vatandaşın çok para harcadığını söylüyorsanız o vatandaşın parasına sahip çıkmak ölüme terk etmek değildir. Oraya anında kim işletiyorsa hiç fark etmez büyükşehir olarak el koyup beğenmediğiniz yanlış varsa oraları düzeltmek orayı buranın ekonomisine katkı sunmak zorundasınız” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/60242/ak-partili-meclis-uyeleri-mansur-yavasa-vaatlerini-hatirlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.