Ömer Çelik'ten televizyondaki uzmanlara tepki

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, televizyon yorumcularının Gara açıklamalarına "Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda çok yüksek deneyime sahip bir ordu. Onun hangi teçzihatı kullandığını, hangi yöntemle yaklaştığını, hangi yöntemle müdahale ettiğini açıklarsanız, saçma sapan bir vaziyet ortaya çıkar." ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
18 Şubat 2021, Perşembe - 18:48
Ömer Çelik'ten televizyondaki uzmanlara tepki

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, televizyonlarda Gara operasyonunu ayrıntılarının deşifre edilmesine tepki gösterirken " Bir sonraki operasyonda terör örgütünün daha fazla tedbir almasına, emniyet güçlerinin, jandarma güçlerinin daha büyük güçlüklerle karşılaşmasına yol açar bu. Herkesi hassasiyete davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Saçma sapan bir vaziyet ortaya çıkar"

TSK operasyonlarının hangi yöntemle, hangi silahlarla yapıldığını açıklanmamasını isteyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti.

Televizyonlarda çeşitli uzmanlara çıkıyorlar, bu askeri operasyonların nasıl yapıldığını, bunun nasıl gerçekleştirildiğini, kimisi eleştiri açısından, kimisi operasyonunun içindeymiş gibi anlatıyorlar. Bunların büyük bir kısmı tabi doğru değil. Ama doğru olan kısmının da bu şekilde tartışılması doğru değil. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda çok yüksek deneyime sahip bir ordu. Onun hangi teçzihatı kullandığını, hangi yöntemle yaklaştığını, hangi yöntemle müdahale ettiğini açıklarsanız, saçma sapan bir vaziyet ortaya çıkar. Belkide hiç bir ülkede kendi silahlı kuvvetlerinin araçlarını deşifre eden bir yaklaşım olmaz. Bir sonraki operasyonda terör örgütünün daha fazla tedbir almasına, emniyet güçlerinin, jandarma güçlerinin daha büyük güçlüklerle karşılaşmasına yol açar bu. Herkesi hassasiyete davet ediyoruz. 

" Biraz basiret, biraz izan, biraz idrak"

Operasyonu yönetene komutanlara yönelik gelen eleştirilere de cevap veren Çelik "Son bir tanesi çıkmış diyor ki üstelik milletvekili, orada niye müzakereci ekip yoktu, orada niçin psikolojik ikna unsurları yoktu. Orada o evlatların canını kurtarmak için ne gerekiyorsa vardı. Biri çıkmış daha ileri gitmiş Esenboğa'da uçak kaçırma olayı olsa buna böyle mi müdahale edilecek. 35 km derinlikte ve nitelik olarak şimdiye kadar yapılan tüm operasyonlardan farklı. Niye kara desteği olmadan, kara derinliği olmadan yapılan bir operasyon. Neredeyse komutanların askeri kabiliyetlerini tartışacaklar. Milli Savunma Bakanımızın askeri geçmişi konusunda bir tartışma yok. Milli Savunma Bakanımız, genelkurmay başkanımız, kuvvet komutanlarımız bu komutanlar sadece komutan ve amir olarak değil, dünyada itibara sahip insanlar. Ne yaptıklarını biliyorlar. Hangi tertibatlarla bu işe girmeleri gerektiğini biliyorlar. Bunları söylediğimiz zaman bir şeylerin örtbas edildiğini söylüyorlar. Örtbas edilen hiçbir şey yok arkadaşlar. Bu bilgilerin verilmesi için bu ziyaretler yapıldı. Gidin NATO toplantısına TSK'daki komuta kademesinin dünyadaki askerler içerisinde seçkinliğinin sürekli vurgulandığını göreceksiniz. Kendi komuta kademesine bu haksızlık yapılır mı? Siyasetçi bunları tabi ki soracak, tabi ki tartışacak ama bunun biraz basiretle, biraz izanla, biraz idrakla yaklaşarak, düşmana terör örgütüne koz ve bilgi verecek hale sokulmaması lazım. Bu konularda konuşan herkesten, gazetecilerde kanaat önderlerinden hassasiyet istirham ediyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/603319/omer-celikten-televizyondaki-uzmanlara-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.