Etimesgut'taki Timur heykelinin yapım süreci

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türk Tarih Parkı ve Müzesi'ne yerleştirilen Timur heykelinin yapım süreciyle ilgili bilgi verdi.
Ankara Masası
|
18 Şubat 2021, Perşembe - 20:16
Etimesgut'taki Timur heykelinin yapım süreci

Etimesgut Belediyesi, Bağlıca Mahallesi'nde 55 bin metre karelik alan üzerinde yer alan; Ergenekon'dan Cumhuriyet'e ve günümüze Türk tarihinin heykel, rölyef, anıt, bilgi panoları ve vesikalarla bir platformda sunulacağı Türk Tarih Parkı ve Müzesi'ne, Timur İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk hükümdarı 'Timur'un heykelini yerleştirdi.

" 'Gerçek Timur yüzü' referans alınarak yapılmıştır"

Gösterişli heykelin yapım süreciyle ilgili bilgi veren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel " Timur heykeli, miğferden kıyafete,atın zırhından zırhtaki sembollere kadar ilgili döneme ait arkeolojik verilere göre tasarlanmıştır.Heykelin yüzü antropolog M. Gerasimov'un bilimsel yüz yapılandırma çalışması sonucu oluşturulmuş 'gerçek Timur yüzü' referans alınarak yapılmıştır. Girdiği savaşları kaybetmeyen ender komutanlardan biri olan Timur, hepsi zaferle sonuçlanan 17 sefer düzenlemiş, 300 kişilik bir kuvvetle 10 bin kişilik orduyu yenilgiye uğratarak büyük bir stratejist olduğunu kanıtlamıştır. Ölümünün 616. yıl dönümünde Timur’u rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/603417/etimesguttaki-timur-heykelinin-yapim-sureci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.