Ankara Yenimahalle'de doğalgaz patlaması

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir apartman dairesinde, doğal gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı.
IHA-20210219AW247402
|
19 Şubat 2021, Cuma - 02:43
Ankara Yenimahalle'de doğalgaz patlaması

Yenimahalle ilçesine bağlı Yeni Batı Mahallesi Harbi-İş 1 sitesinin içinde bulunan 5 katlı apartman dairesinin giriş katında saat 00.00 sıralarında doğalgaz patlaması meydana geldi.  Patlamada sırasında evde bulunan Kenan İzvermez ile engelli kızı Dilara İzvermez yaralandı. Anne Fatma ile oğlu Mehmet Akif İzvermez ise olayı yara almadan atlattı.

Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Çalışmaları araçların içinden izlediler

Patlamanın ardından kendilerini dışarı atan apartman sakinleri, ekiplerin çalışmalarını izledi.Bazı vatandaşların, soğuktan korunmak için araçlarında bekledikleri görüldü.

Beton parçaları caddeye saçıldı

Apartmandakilerin tamamen tahliye edilmesinin ardından Başkent Doğal Gaz ekipleri, gaz kaçağı olup olmadığına ilişkin ölçüm yaptı. Patlamanın etkisiyle binanın duvarlarından kopan beton parçalarının caddeye saçıldığı görüldü.

"Deprem oluyor sandık"

Apartman yöneticisi Fevzi Daldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yattığı sırada meydana gelen patlamayı deprem olarak algıladığını söyledi. Telaşla aşağı indiğinde doğal gaz patlaması yaşandığını öğrendiklerini belirten Daldal, vücutlarının çeşit yerlerinde yanıklar oluşan yaralıların, bilinçleri açık bir şekilde hastaneye götürüldüklerini ifade etti.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/603645/ankara-yenimahallede-dogalgaz-patlamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.