Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında durdu: Sorumlu Erdoğan değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gara şehitlerinin sorumlusu Erdoğan'dır" sözlerinin arkasında durdu. Kılıçdaroğlu, "Ben kalıp ordumuzu, silahlı kuvvetleri, genel kurmayı mı eleştireceğim? Onlar siyasetin emrindedir. Siyaset talimatı vermiş, onlar da gereğini yapmıştır. En tepedeki sorumlu kimdir, Erdoğan değil mi? O'dur." dedi.
Ankara Masası
|
19 Şubat 2021, Cuma - 12:20
Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında durdu: Sorumlu Erdoğan değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. İki lider görüşme ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na "Gara şehitlerinin sorumlusu Erdoğan'dır" sözleri ardından başlayan tartışma soruldu. Sözlerinin arkasında duran Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Bir başarısızlık var. Başarısızlığı da ben söylemiyorum, onu da Erdoğan söylüyor. "Gittik başarısız olduk" diyor. Başarısız olduysanız bunu bir sorumlusu olması lazım. Bütün demokrasilerde bütün tek adam rejimlerinde bunun bir sorumlusunun olması lazım. Ben kalıp ordumuzu, silahlı kuvvetleri, genel kurmayı mı eleştireceğim? Onlar siyasetin emrindedir. Siyaset talimatı vermiş, onlar da gereğini yapmıştır. En tepedeki sorumlu kimdir, Erdoğan değil mi? O'dur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/604162/kilicdaroglu-sozlerinin-arkasinda-durdu-sorumlu-erdogan-degil-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.