Ankara kedisi Kılıç Ayasofya'da

Pursaklar'ın kedisi Kılıç, Ayasofya'da gerçekleştirilen Regaib Kandili programında kürsüye çıktı.
Büşra Bayrak
|
19 Şubat 2021, Cuma - 12:16
Ankara kedisi Kılıç Ayasofya'da

Ayasofya kedisi Kılıç, doğduğu ve büyüdüğü yer olan Pursaklar Belediyesi Ankara Kedisini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'nden, Ağustos ayında gittiği yeni evi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde zeki, enerjik ve sosyal bir yapısıyla ilgileri üzerine çekmeye devam ediyor.

Pursaklar'dan Ayasofya'ya bir nefes olan ev sahibi kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Regaip Kandili vesilesiyle Ayasofya özel programında yaptığı vaazını yakından dinledi.

Regaib Kandilinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya caminde kürsüde cemaate vaaz verdiği sırada yanına gelerek kürsüye çıkan kılıç bütün Türkiye'de ilgi odağı haline geldi. Televizyon kanallarında ve sosyal medya platformlarında bir anda gündem olan Ayasofya kedisi Kılıç, birçok takipçinin bir anda dikkatini çekti.

''Ne güzel bir fotoğraf karesi''

Ne güzel bir fotoğraf karesi ifadesi ile Pursaklar'ın Ayasofya camisindeki kedisi Kılıç'ı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ''Ayasofya caminde Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ve Pursaklar'ın tatlı kedisi Ayasofya kedisi Kılıç Kandil programında bir arada'' dedi.

Pursaklar Belediyesi, aynı zamanda Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'yle başkentin kültür mirasına sahip çıkıyor ve bunu Dünya'ya tanıtmak için önemli çalışmalara da imza atıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/604163/ankara-kedisi-kilic-ayasofyada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.