Devlet Bahçeli Tesisleri'nde 669 asker diplomasını aldı

Etimesgut Belediyesi Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu'nda, Jandarma Teknik ve Yardımcı Branş Subay ve Astsubay Temel Kurslar Diploma Töreni gerçekleştirildi.
Zeliha Demirci
|
19 Şubat 2021, Cuma - 12:49
Devlet Bahçeli Tesisleri'nde 669 asker diplomasını aldı

Jandarma Teknik ve Yardımcı Branş Subay ve Astsubay Temel Kurslar Diploma Töreni Etimesgut Belediyesi Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kursları başarıyla bitiren 669 asker diplomasını aldığı törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, OSTİM Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ve askeri yetkililer katıldı.

Jandarma komandolar tarafından tüfekli hareketler gösterisinin yapıldığı törende, kursiyerler adına Jandarma Muharebe Teğmen Erkan Çıtak konuşma yaptı ve ardından yaş kütüklerine plaket çakıldı. Törende konuşan Soylu, "Bu Aziz Milletin bir yolu bir istikameti vardır. Ta Orhun Kitabeleri'nde çizilmiş, 100 yıl önce yazılmış, 20 yıl önce güncellenmiştir. Ve bu yolculuk, istikrarlı bir şekilde, yorulmadan devam etmektedir. Allah bizi şehitlerimize onların ailelerine mahcup etmesin." dedi.

Soylu kursiyere tavsiyelerde bulundu

Kursiyerlere çok çalışmaları için nasihatte bulunan Süleyman Soylu, onlardan bir söz almak istediğini ifade ederek, "Kıymetli arkadaşlarım, bu memleketin ezanını, bayrağını, birliğini ve beraberliğini nefes aldığınız sürece ayakta tutmaya namusunuz ve şerefiniz üzerine söz veriyor musunuz?" sorusu sordu. Kursiyerler de ayağa kalkarak "Söz veriyoruz." cevabını verdi.

“Hazırız, daima hazır”

Bakan Soylu'nun, "Bu vatan için bu devlet için yarınların geleceği gençler için özgür ve hür bir ülkede sonuna kadar çalışacağınıza, hakkı, doğruyu, insanlığı, cesaretle merhametle ve şefkatle yapacağınıza hazır mısınız?" sorusunu ise kursiyerler "Hazırız, daima hazır." diye yanıtladı.

Gara Şehitleri unutulmadı

Gara şehitlerini de anan Soylu, "Şehitlerimizin annelerinin, babalarının gözyaşları kurumadı. 'Allah onların intikamını almaya bize nasip etsin' diye haykırmaya, çalışmaya hazır mısınız?" sorusuna kursiyerler, "Daima hazırız." cevabı verdi.

Soylu'nun konuşmasının ardından diploma törenine geçildi. Dereceye giren kursiyerlere diplomalarını Bakan Soylu, Başkan Demirel ve protokol üyeleri verdiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/604202/devlet-bahceli-tesislerinde-669-asker-diplomasini-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.