Kaçırılan Afgan için polis dedektif gibi iz sürdü

Başkentte fidye için kaçırılan Afganistan uyruklu kişi, Gasp Büro ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.
Büşra Bayrak
|
11 Ağustos 2020, Salı - 17:40
Kaçırılan Afgan için polis dedektif gibi iz sürdü

Türkiye’de 4 yıldır yaşayan ve inşaat işleri ile uğraşan Afganistan uyruklu Muhammed R., arkadaşı H.M’ye 15 gündür ulaşamadığı gerekçesi ile polise başvurdu.

Muhammed R. 1 Ağustos'ta H.M.'nin Afganistan'da bulunan ailesinin kendisine bir resim ve video gönderdiğini, H.M.'nin kaçırılmış olduğunu ve kendilerinden 15 bin dolar istendiğini belirtti. Fidye isteyen kişilerin parayı göndermezlerse H.M.'yi öldürecekleri yönünde tehdit ettiklerini belirtti.

Ayrıca Muhammed R., fidyecilerin telefonla aileyi birkaç kez aradıklarını, para için süre verdiklerini, arayan kişilerin de Farsça konuştuklarını, mesajları da Farsça ilettiklerini söyledi.

Polis telefon kayıtlarından iz sürdü

Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, H.M.'nin kaybolmadan önce iş görüşmesi yaptığını ve telefondaki kişinin 'inşaat işi var' diyerek H.M.'yi çağırdığını belirledi. Telefon numarasının Afgan uyruklu Z.S. tarafından kullanıldığı tespit edildi.

Elleri kolları bağlanmış halde bulundu

Zanlının telefondaki ifadeleri doğrultusunda H.M.'nin, Mamak'ta bir arkadaşına ait adreste tutulduğu anlaşıldı. Adrese operasyon düzenleyen ekipler, H.M.'yi gözleri, elleri ve ayakları bağlı şekilde buldu. Kurtarılan Afganistan vatandaşı polis ekiplerine teşekkür etti.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Z.S. ve arkadaşı ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/60642/kacirilan-afgan-icin-polis-dedektif-gibi-iz-surdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.