MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ: Mansur Yavaş, hizmette yavaş

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kentteki kanalizasyon atıklarının kimi yerlerde çaylara kimi yerlerde tarımsal sulama kanallarına karıştığını savunarak, "Seçildiği günden bu yana algı yönetmekten, belediye yönetmeye zaman bulamayan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, hizmette yavaş" dedi.
Ankara Masası
|
20 Şubat 2021, Cumartesi - 11:59
MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ: Mansur Yavaş, hizmette yavaş

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Gölbaşı ilçesine bağlı Ahiboz Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Mahallede yeterli kanalizasyon sistemi olmadığı için buradaki atıkların kontrolsüz bir şekilde derelere aktığını savunan Baştuğ, "Bu dereler vasıtasıyla koskoca bir mahallenin kanalizasyon atıkları başka mahallelerinde içinden geçerek Mogan Gölü’ne kadar ulaşıyor. Maalesef bu olumsuz durum bu mahallemizle de sınırlı değil. Ankara’nın birçok mahallesinde rastladığımız kanalizasyon atıkları, kimi yerlerde çaylara kimi yerlerde tarımsal sulama kanallarına karışarak hem toplum sağlığını tehdit ediyor, hem de çevre kirliliğine sebebiyet veriyor." dedi. 

"Yavaş çözüm için adım atmadı"

Birçok mahallede su depolarının bakımsız bırakıldığını, vatandaşların bu su depolarından su tükettiklerini ve tüketilen bu suların salgın hastalıklara sebebiyet verebileceğini tespit ettiklerini kaydeden Baştuğ, "Seçildiği günden bu yana algı yönetmekten, belediye yönetmeye zaman bulamayan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, hizmette yavaş. Başkent Ankara’ya yakışmayan ve toplum sağlığını tehdit eden bu konunun çözümü için bugüne kadar gözle görülür bir adım atmamıştır." şeklinde konuştu. 

"Ankaramız bu görüntüleri kesinlikle hak etmiyor"

Baştuğ şu şekilde devam etti: Oysa Ankara’mızın su, kanalizasyon ve alt yapı hizmetlerini yapmak büyükşehir belediyesinin başlıca vazifesidir. Cumhuriyet’in başkenti Ankaramız bu görüntüleri kesinlikle hak etmiyor. Sayın Mansur Yavaş'a kendisinin 'Belediye Başkanları siyaset yapmaz, kentlilere en ucuz ve güvenli şekilde hizmet götürmekle görevlidir.' söylemini hatırlatıyor. Toplum sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine sebep olan bu sorunu, bir an önce çözmesi için çağrıda bulunuyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/609910/mhp-ankara-il-baskani-turgay-bastug-mansur-yavas-hizmette-yavas
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Aks
01 Aralık 2021, 22:38
Adamlığı yeter