Afganistan’da art arda üç saldırı: 5 ölü, 2 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de arka arkaya gerçekleştirilen 3 ayrı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
IHA-20210220AW248620
|
20 Şubat 2021, Cumartesi - 14:15
Afganistan’da art arda üç saldırı: 5 ölü, 2 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de polis tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde arka arkaya 3 ayrı saldırının gerçekleştirildiği bildirildi. Kabil Polis Sözcüsü Ferdaws Faramarz'dan alınan bilgiye göre, ilk 2 patlama 15 dakika arayla, 3.'sü ise  2 saat sonra meydana geldi. Saldırılar sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Faramarz, ilk saldırının bir sivile ait otomobili hedef aldığını, araç içinde bulunan 2 yolcunun yaralandığını söyledi. 2. patlamanın ise Kabil’in kuzeybatısında ulusal ordu askerlerinin bulunduğu bir araca yönelik olduğu, 2 askeri personel ile yoldan geçen 1 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

Faramarz, son patlamanın Kabil’in batısında bulunan bir polis arabasını hedef aldığını ve 2 polisin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Polis Sözcüsü Faramarz, Kabil polisinin olaya ilişkin soruşturma başlattığını ve saldırıları henüz üstlenen bir örgütün olmadığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/610160/afganistanda-art-arda-uc-saldiri-5-olu-2-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.