HDP'li vekilden Gara açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li ismin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu belirtti. Taşdemir, Soylu'nun sözlerine 'yalan ve iftira' dedi.
Ankara Masası
|
21 Şubat 2021, Pazar - 09:05
HDP'li vekilden Gara açıklaması

A Haber'de programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilinin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıklandı.

Bilginin 2017'de teslim olan bir PKK'lının itirafları ve istihbarat raporlarına dayandığını ifade eden Soylu "2017'de teslim olan PKK'lıya, Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar." dedi.

Taşdemir iddiaları reddetti

Bu açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği Taşdemir, Soylu'nun sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi. Taşdemir, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz" dedi.

Soylu'nun Gara açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği Dirayet Dilan Taşdemir konuştu


Soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan HDP 27. Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında yapılan açıklamaların ihbar kabul edilerek, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/610673/hdpli-vekilden-gara-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.