Mamak Belediyesi ekipleri iki mahalleyi temizledi

Mamak Belediyesi, ilçede başlatılan temizlik seferberliği kapsamında Demirlibahçe ve Şafaktepe mahallelerini baştan sona pırıl pırıl yaptı.
Ankara Masası
|
21 Şubat 2021, Pazar - 09:32
Mamak Belediyesi ekipleri iki mahalleyi temizledi

Mamak Belediyesi'nin Tam Kadro Sokaktayız (TKS) Uygulaması'nın bu hafta adresi Demirlibahçe ve Şafaktepe mahalleleri oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla 400 kişilik ekiple sokağa çıkan belediye, iki mahalleyi adeta baştan sona sildi süpürdü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin de çalışmalara katıldığı uygulama kapsamında İmar Müdürlüğü'nden Fen İşleri Müdürlüğü'ne, Zabıta Müdürlüğü'nden Sosyal Destek Müdürlüğü'ne belediyenin tüm birimlerince mahallenin ihtiyacı olan tüm çalışmalar gerçekleştirildi. Sokaklar süpürüldü, kaldırımlar temizlendi, dezenfekte edildi, çöp konteynerleri elden geçirildi, yol, kaldırım ve asfalt gibi ihtiyaçlar da giderildi. Zabıta ekipleri de kısıtlama günlerinde hizmet veren esnafa uyarılarda bulundu. Ekipler ayrıca vatandaşların toplu taşıma araçları için sıklıkla kullandığı durakları da temizledi. Durak içi ve durak dışı mıntıka temizliği gerçekleştiren ekipler, daha sonra deterjan temizliği ile durakları silerek hijyen sağladı. Başkan Köse de çalışmaları bir yandan takip ederken, bir yandan da vatandaşa ve esnafa selam verdi.

Son sürat temizlik

Tam Kadro Sokaktayız uygulamasının mesai mefhumu olmaksızın her hafta sonu farklı mahallelerde devam edeceğini aktaran Köse, "Belediyemize kazandırdığımız temizlik araçlarımızla ve kurduğumuz temizlik ekibimizle ilçemizdeki her bir cadde, sokak, park, bahçe ve boş arazileri temizliyoruz. Mesai mefhumu tanımaksızın sokaklarda gece gündüz demeden vatandaşımızın sağlığı için çalışıyoruz.  "Aslan yattığı yerden belli olur'' derler. Sokağını, işyerinin ve evinin önünü temiz tutan duyarlı vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel Mamak'ı Ankara'mızın en temiz ilçesi yapmamız için halkımızın da duyarlı olmasını rica ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşayabilmeleri için asri görevimiz olan temizlik çalışmalarımızda hiç bir şekilde taviz vermemeye özen gösteriyoruz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/610685/mamak-belediyesi-ekipleri-iki-mahalleyi-temizledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.