Çin'e giden heyetin çalışmasında ilk bulgular

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic, Çin'e giden ekibin koronavirüsün insanlara bulaşmasında 4 ihtimal üzerinde durduğunu belirtti. Jasarevic, en güçlü ihtimalin ise "hayvan türleri aracılığıyla" bulaşmış olabileceği ihtimali olduğunun altını çizdi.
Ankara Masası
|
21 Şubat 2021, Pazar - 11:22
Çin'e giden heyetin çalışmasında ilk bulgular

Dünya'da milyonlarca kişiye enfekte olan koronavirüsün kaynağını araştırmak isteyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün ilk çıktığı yer olduğu ifade edilen Çin'in Vuhan kentine bir ekip gönderdi. Bölgede incelemelerde bulunan ekibin çalışmalarına ve bulgularıyla ilgili DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic açıklamalarda bulundu.

4 ana ihtimal

Ekibin, virüsün insanlara bulaşmasında 4 ana ihtimal üzerinde durduğunu ifade eden Jasarevic şunları söyledi: "Ekip, virüsün insanlara bulaşması konusunda dört olası hipotez belirledi. Bunlardan ilki; hayvandan (örneğin yarasa) insanlara doğrudan zoonotik yayılma, ikincisi; hayvan türleri aracılığıyla, yani zoonotik rezervuar hayvanından başka bir hayvana ve buradan da insanlara, üçüncüsü; besin zinciri yoluyla (örneğin, kendi doğal ortamlarında virüse ev sahipliği yapabilecek vahşi hayvanların donmuş eti yoluyla), dördüncüsü ise laboratuvarla ilgili meydana gelen bir olay sonucunda."

Koronavirüs insanlara nasıl bulaştı? Çin'e ekip gönderen Dünya Sağlık Örgütü üzerinde durdukları 4 ihtimali paylaştı

Laboratuvardaki görevlilerle görüştüler

DSÖ Sözcüsü Jasarevic, ekibin Vuhan'daki laboratuvardan sızıntı iddialarıyla ilgili de görüşme yaptığını belirtirken "Ekip Vuhan Viroloji Enstitüsü, Hubei CDC ve Vuhan CDC'yi ziyaret etti. Laboratuvarlarını gördü ve enstitüdeki laboratuvar personeli, yöneticileriyle ve ayrı ayrı birkaç görüşme yaptı. Bir sızıntı olasılığını ve bu tür olayların meydana gelmesini önlemek için önceki yıllarda uygulamaya konulan sağlık izleme ve güvenlik programlarını gözden geçirdiler. Ayrıca araştırma programlarını ve bulgularını tartıştılar" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/610802/cine-giden-heyetin-calismasinda-ilk-bulgular
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.