Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Berat Albayrak tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP yönetimine tepki göstererek "Berat Albayrak ve onun nezdinde ailemi hedef alan bir kampanya yürütülüyor. Ülke ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine şahit olmadığımız CHP'nin kampanyasını görmezden geldik. Ama artık siyaset boyutunu aşıp temel hak ve özgürlüklerine özellikle ailelerimize saldırı boyutuna geldi." dedi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2021, Pazartesi - 14:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Berat Albayrak tepkisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'yi hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır anneleri üzerinden yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini anlayanlar sinsi yöntemlerle yeni araçlara başvurmuşlardır. Terör örgütü 40 yıldır anne karnındaki çocuktan kundaktaki bebeğe okula giden öğrencilerden ak sakallı ihtiyarlara kadar herkesi katlediyor. Şimdi buradan sesleniyorum; ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? O terör mağduru aileleri hiç ziyaret ettin mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak açıklaması

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üzerinden yapılan eleştirilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

* Berat Albayrak ve onun nezdinde ailemi hedef alan bir kampanya yürütülüyor. Ülke ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine şahit olmadığımız CHP'nin kampanyasını görmezden geldik. Ama artık siyaset boyutunu aşıp temel hak ve özgürlüklerine özellikle ailelerimize saldırı boyutuna geldi.

* Berat Bey'in enerji ve ekonomideki görevlerde en büyük talihsizliği damat sıfatının vasıflarının ve başarılarının önüne geçirilmesi. Herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı kendisiyle ilgili daha objektif değerlendirmeler yapılabilirdi."

"Merkez Bankası'nın rezervi 95 milyar dolar "

Merkez Bankası'nın rezervlerinin sıfırlandığı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

 "Şu anda IMF'ye bir kuruş borcumuz yok. Bize diyorlar ki IMF'den borç alın. O sizin cibiliyetinizdir, o sizin karakterinizdir. Bunlar sahtekar. Ne diyorlar? Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi sıfırlandı, hatta sıfırın altına düştü. Göreve geldiğimizde merkez Bankası'nın 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şu anda 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95'e indi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/611840/cumhurbaskani-erdogandan-chpye-berat-albayrak-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.