Bülent Gündoğan'dan seçim çıkışı

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, “Önümüzdeki seçim sağcılarla-solcular, muhafazakarlarla-milliyetçiler arasında değil. Biz bu seçime iyiler ve kötüler arasında bakıyoruz. Seçmen burada iyilerden taraf mı, kötülerden taraf mı, buna karar vermek zorunda.” dedi.
Büşra Bayrak
|
22 Şubat 2021, Pazartesi - 17:12
 Bülent Gündoğan'dan seçim çıkışı

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, ilçedeki kentsel dönüşüm projesi ve kar temizleme çalışmaları üzerinden Turgut Altınok yönetimindeki Keçiören Belediyesi’ni hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” sözlerine değinen Gündoğan, dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Ankara Masası’na konuşan Gündoğan, ilçedeki kentsel dönüşüm konusu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüğünü, Yavaş'ın ABB'nin 12  daire başkanlığından kentsel dönüşüme yönelik itirazlar olduğunu söylediğini aktardı

Keçiören’in eski binalardan kurtulmasından ve yenilenmesinden yana olduklarını söyleyen Gündoğan, “Ancak bunun ‘ben yaptım oldu’ şeklinde değil, AKP iktidarının koymuş olduğu kurallar çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yasaları ve yönetmeliklerine uygun şekilde ve ayağı basan şekilde yapılmasından yanayız” şeklinde konuştu.

"Ayağı yere basan, yasalara uygun bir kentsel dönüşümü biz de istiyoruz"

Yasa ve yönetmeliklere uyulmadığı takdirde Cumhuriyet Kulesi projesinde olduğu gibi uzun yıllar süren sorunlar yaşandığını vurgulayan Gündoğan, "Bütün Ankara kamuoyu bilir ki, 18 yıldır devam eden mahkeme kararlarıyla yıkımı kesinleşen bir Cumhuriyet Kulesi var. Eğer bu kule de yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde zamanında yapılsaydı, hem kamu kaynakları çarçur edilmez hem de Keçiören halkı alacağı hizmetlerden geri kalmazdı. Biz kentsel dönüşüme bu şekilde bakıyoruz. Ayağı yere basan, yasalara uygun bir kentsel dönüşümü tabii ki biz de istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Keçiören Belediyesi sınıfta kalmıştır”

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da etkisini gösteren kar yağışının ardından Keçiören Belediyesi’nin ilçedeki kar çalışmaları konusunda sosyal medya üzerinden algı yürüttüğünü savunan Gündoğan, “Keçiören Belediyesi sosyal medyada bir algı yürütüp Ankara Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanındaki caddeleri de açtığını iddia etti. Ama biz sosyal medya hesaplarımızdan bir video paylaştık. Bu videoda Keçiören'in ara sokaklarında kaza yaşamış ve kendi yollarını açan vatandaşları gördük. Biz depremdir, seldir, doğal afettir, bunlar üzerinden bir siyaset üretilmesi ve siyasi rant  devşirilmesine karşıyız. Halkın derin sorunlar yaşadığı noktalarda bütün kamu kuruluşlarının ve yetkililerin yardımlaşmasından yanayız. Bize göre Keçiören Belediyesi algı yönetimi konusunda ve bu kar çalışmaları konusunda sınıfta kalmıştır.” dedi.

"Biz bu seçime iyiler ve kötüler arasında bakıyoruz"

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Sincan’da düzenlenen üye kampanyasında açıklamalarda bulunan CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz’ın “Genel Başkanımızın dediği gibi tüm dostlarımızla hedefe yürüyeceğiz." sözlerinin hatırlatılması üzerine Gündoğan, şunları kaydetti:

“Bu konuda biz Genel Başkanımızın görüşünün arkasındayız. Biz bu seçime şöyle bakıyoruz. Artık önümüzdeki seçim sağcılarla-solcular, muhafazakarlar-milliyetçiler arasında değil. Biz bu seçime iyiler ve kötüler arasında olarak bakıyoruz. Seçmen burada iyilerden taraf mı, kötülerden taraf mı, buna karar vermek zorunda. Çünkü 20 yıldır aynı iktidar tarafından yönetiliyoruz. Geldiğimiz bu süreçte sosyo ekonomik dengelerin bozulması, işsizliğin artması, dış politikadaki başarısızlıkla birlikte, ülkemiz her alanda giderek ivme kaybediyor, maalesef ülkemiz yönetilemiyor ve savruluyor. O yüzden önümüzdeki seçimde parlamenter demokratik sisteme inanmış, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü gibi alanlarda aynı noktada duran herkes bizim dostlarımızdır. Bu konuda biz seçime omuz omuza gireceğiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/612019/bulent-gundogandan-secim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.