Kılıçdaroğlu: Bana hakaret edeceğine cevap ver beyefendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 soru yönelttiğini hatırlatarak "Bana hakaret edeceğine cevap ver beyefendi." dedi.
Ankara Masası
|
23 Şubat 2021, Salı - 13:54
Kılıçdaroğlu: Bana hakaret edeceğine cevap ver beyefendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gara tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, bir önceki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soruları hatırlatarak  "Bana hakaret edeceğine cevap ver beyefendi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gara'da bir operasyon yapıldı. Geldiler beni de bilgilendirdiler. TBMM Genel Kurulu'nda ne bilgi verdilerse aynı bilgiler bize de verildi. Daha sonra geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi. Sorularımı sordum, 5-6 yıldır bu insanlarla neden ilgilenmediniz. Terör örgütünün elebaşından gittiniz mektup aldınız İstanbul seçimlerinde bize oy verin diye. Kendi seçimin için oy ver diye mektup alıyorsun, 13 kişinin hayatını kurtarmak için mektup almıyorsun, neden? İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi?

"Bu operasyon yanlış bir operasyon"

Kalktın dedin ki, "Bu operasyon başarısız oldu"... Ben değil sen söylüyorsun. E başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olmalı, kim bu sorumlu. E Erdoğan sorumlu. Ben askere desem ki asker sorumlu, asker siyasetin elinde. Hiçbir asker, güvenlikle ilgili hiçbir operasyonu kabul etmiyor, bu operasyon yanlış bir operasyon. Çık bu sorulara cevap ver, veremiyorsun. 

"Ağza alınmayacak hakaretler yöneltiyor"

 "Bu operasyonun sorumlusu, cumhurbaşkanından, bakanlarından tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" diyorsun. Bu ne demek ya? Biz niye sorumluyuz, yeni doğan çocuk niye sorumlu, bakan niye sorumlu? Ülkeyi onlar mı yönetiyor? Ortalıkta gezmiyor muydum 'Ben başkomutanım' diye. E başkomutansan sen verdin talimatı. TSK'nın kullanılmasına Erdoğan karar verir ben veremem, ben veremem Anayasa diyor. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. 16 şehidimiz için güldü, aklım almıyor ya. Ben bunları söyleyince ağza alınmayacak hakaretler yöneltiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/612815/kilicdaroglu-bana-hakaret-edecegine-cevap-ver-beyefendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.