Zafer Çoktan'dan Bülent Gündoğan'a seçim yanıtı

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, CHP'li Bülent Gündoğan'ın "Önümüzdeki seçimler iyiler ve kötüler arasında olacak" sözlerine tepki gösterdi. Çoktan, "Şu beyanattan çok net biçimde görüyoruz ki, asıl ayrıştırmayı CHP ve diğer muhalefet partileri yapıyor." dedi.
Büşra Bayrak
|
23 Şubat 2021, Salı - 17:40
Zafer Çoktan'dan Bülent Gündoğan'a seçim yanıtı

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan'ın "Önümüzdeki seçimler iyiler ve kötüler arasında olacak" şeklindeki açıklaması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Ankara Masası’na konuşan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, söz konusu çıkışla beraber Gündoğan'ın ilçedeki kentsel dönüşüm projesi ve kar temizleme çalışmaları üzerinden Turgut Altınok'u hedef alan sözlerine yanıt verdi. Çoktan'ın, "Dostlarımızla iktidar olacağız" görüşünün arkasında olduğunu söyleyen Gündoğan'a HDP ve PKK üzerinden verdiği karşılık ise gözleri yeniden muhalefet cephesine çevirdi.

"Hamaset olduğunu düşünüyorum"

Gündoğan'ın Keçiören’deki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarına değinen Çoktan, "Kentsel dönüşümün yasalara uygun olmadığı ile ilgili bir yorum yapmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim halinde, onlarla koordineli olarak hazırlanmış bir kentsel dönüşüm projesi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir sefere mahsus veto etme yetkisi olsa bile, daha sonra Meclis'ten çıktığı zaman bu  projenin onaylanması gerekiyor. Kentsel dönüşüm mantığına en uygun şekilde yapılmış bir proje. Dolayısıyla hamaset olduğunu, siyasi mülahazalarla böyle bir değerlendirme yapıldığını düşünüyorum." dedi. 

" 'Sınıfta kaldı' demek abesle iştigal"

Keçiören Belediyesi’nin karla mücadelede oldukça tecrübeli olduğuna işaret eden Çoktan, “Karla mücadele çalışmaları konusunda eleştiri yapmak, Keçiören Belediyesi ve Belediye Başkanımıza 'sınıfta kaldı' demek abesle iştigal diye düşünüyorum. Çünkü bu konularda en tecrübeli, en mahir, en kısa sürede çözüm üreten belediye Keçiören Belediyesi’dir. Belediye başkanımız kar yağdığı günlerde sabaha kadar mesaisine devam etmekte ve kapalı sokak kalmayana dek evine gitmemektedir.” diye konuştu.

"Vatandaşta ne yaparsa yapsın diyemeyiz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilçe belediye başkanlarına seslenerek "Büyükşehir'in işlerine karışmayın. Yaparsanız sizi şikayet ederim" çıkışıyla başlayan tartışmalara değinen Çoktan, "Belediye hizmetleri, devlet hizmetleri kişisel iddialarla, kişisel didişmelerle yapılacak işler değil. Daha ciddi, daha vatandaş odaklı yapılması gereken işler. Her ne kadar caddeler Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dahilinde olsa bile, vatandaşın yoluna kavuşması, bir an önce işine gidebilmesi veya evine dönebilmesi için bu hizmetin acilen gerçekleştirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla orası Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanına giriyor, burayı açmayalım, vatandaşta ne yaparsa yapsın diyemeyiz. Vatandaşa bir şekilde hizmet etmek durumundayız. Yol açılmamışsa iyi niyetle o yolu açmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.

"Bunlarla dost olmaktansa iktidar olmamayı yeğleriz"

Gündoğan'ın "Genel Başkanımızın ‘dostlarımızla hedefe yürüyeceğiz’ görüşünün arkasındayız" sözlerine ise HDP ve terör örgütü PKK üzerinden yanıt veren Çoktan, "Öncelikli olarak kimi dost edindiğiniz önemli. Bizim HDP ile dost olarak iktidar olma gibi bir niyetimiz ve hedefimiz yok. Onlar HDP ve PKK ile dost olarak iktidar olma hedeflerinde ise o milletimizin takdirinde. Biz bunlarla dost olmaktansa iktidar olmamayı yeğleriz. Hedefimiz halkın gerçek iradesi ile iktidara gelebilmek. Dolayısıyla HDP ve PKK ile dost olarak iktidara yürümek istiyorlarsa onların kendi tercihidir. Milletimiz bu konuyu takdir edecektir.” şeklinde konuştu.

"Asıl ayrıştırmayı CHP ve diğer muhalefet partileri yapıyor"

CHP'li Başkanın  "Önümüzdeki seçimler iyiler ve kötüler arasında olacak. Seçmen burada iyilerden taraf mı, kötülerden taraf mı, buna karar vermek zorunda" şeklindeki sözü hatırlatılan Çoktan, şunları ekledi: 

“Biz, bize oy vermeyen vatandaşlarımıza kötüler olarak bakmıyoruz. Bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede ve eşit hizmet ve eşit muhabbet ölçüsündeyiz. Dolayısıyla hiçbir seçmene dost- düşman,  iyi - kötü şeklinde bakmıyoruz. Vatandaşımız tercihini CHP'den yana, İYİ Parti'den yana kullanmış olabilir. Bizim için  bu vatandaşlarımız son derece iyi insanlardır, vatansever insanlardır. Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın da kalbimizde yeri vardır. Bizim böyle bir ayrıştırma hedefimiz yok, ayrıştırma gibi bir düşüncemiz de yok. Bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede ve muhabbetteyiz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da inşallah böyle olacak. Buradan şöyle bir sonuçta çıkıyor aslında bakarsanız, CHP merkezli İYİ Parti'nin de desteklediği sürekli gündeme getirdiği  bir konu var. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin insanları ayrıştırdığı yönünde. Ama şu beyanattan bile çok net biçimde görüyoruz ki asıl ayrıştırmayı CHP ve diğer muhalefet partileri yapıyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/612967/zafer-coktandan-bulent-gundogana-secim-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.