Ankaralılar bisikletleri hazırlasın

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent içinde alternatif ulaşımı ve hareketliliği arttırmak, trafik sıkışıklığını ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla “Bisiklet Yolu Projesi” için ilk adımı attı.
Büşra Bayrak
|
12 Ağustos 2020, Çarşamba - 18:08
Ankaralılar bisikletleri hazırlasın

Başkentli bisikletseverler için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 9 etaplık bisiklet yolunun Anıtkabir önündeki bölümünün çizgilerini belirleyerek bariyerlerle araç trafiğine kapattı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin 7/24 çalıştığı projede bisiklet sürücülerinin daha güvenli bir sürüş sağlaması için gerekli önlemler alınırken, 1. Etap olan Milli Kütüphane-Anıtkabir-Beşevler Kavşağı arasında oluşturulacak koridorun ilk ayağında Başkentliler deneme sürüşlerine başladı.

Uyarı levhaları asılacak

Uyarı levhalarının asılmasıyla birlikte açılacak olan Anıtkabir önündeki bisiklet yolu başkentlilerden de tam not aldı.

Ankara’ya bisiklet yolu yapılması için çok fazla talepte bulunduklarını belirten Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Murat Yumrutaş,  “Ankara’mız için gerçekten çok güzel bir uygulama. Biz yıllardır bunu bekliyorduk. Eski başkanlarımıza da çok fazla talep de bulunduk. Bir türlü cevap alamamıştık. Mansur Başkanımız seçim döneminde söylemişti bisiklet yolu projesini. Bu proje ile şimdi birkaç basamak atladık. İnşallah bu konuda hızlı gidip çok daha iyi yerlere ulaşacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkentte pedal çevirmeyi seven vatandaşlar projeden memnun

Başkentli bisiklet sürücülerinden Menekşe Dağcı da projeyi çok beğendiğini belirterek, “Ankara’nın her yerinde olsun istiyorum. Ben hep bisiklet kullanıyorum. Çünkü sıkışıyoruz, kaldırımlarda yayalar, yollarda ise araçlar var. Bisikletlilere yol kalmıyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Bisiklet kullanmayı çok sevdiğini aktaran Mehmet Sezgin ise, “Bisiklet yollarına ihtiyacımız vardı. Normal yollarda sürmek zor oluyordu. Ya araçlar sıkıştırıyordu ya da başka engeller çıkıyordu. Bu yol biz bisikletliler için çok iyi oldu”dedi.

Yapımına başlanacak diğer bisiklet yolu güzergahları belli oldu

Yapımına başlanan 1. Etaptaki Milli Kütüphane- Anıtkabir bisiklet yolu güzergahının ardından yapılması planlanan diğer güzergahlar ise şöyle:

  2.Etap-Üniversiteler Güzergâhı,

  3. Etap -Ümitköy-Etimesgut Güzergâhı,

  4. Etap -Sıhhiye-Cebeci Güzergâhı,

  5. Etap -TOBB Güzergâhı,

  6. Etap - Eryaman Batı Güzergâhı,

  7. Etap -Eryaman Göksu Güzergâhı,

  8. Etap -Batıkent-İvedik Ostim Güzergâhı,

  9. Etap -Ankara Büyükşehir Belediyesi- AKM Güzergâhı

30 Ağustos Zafer Parkı’nda bisiklet kiralama uygulamasını da başlatan Büyükşehir Belediyesi, bisiklet yolu projesinin dışında bisiklet kullanımını artıracak çalışmaları Başkent’in diğer park ve rekreasyon alanlarında yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/61488/ankaralilar-bisikletleri-hazirlasin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.