ABB'ye iki ödül birden

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından düzenlenen “2020 İnsani Gelişme Endeksi Büyükşehirler” araştırmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi iki dalda ödül aldı.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2021, Çarşamba - 22:01
ABB'ye iki ödül birden

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından düzenlenen “2020 İnsani Gelişme Endeksi Büyükşehirler” araştırma sonuçları açıklandı.

Aralarında, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Antalya, İzmir'in de olduğu 30 ili kapsayan araştırma sonuçlarına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), ‘Saydamlık ve Yönetişim’ ve 'Nitelikli Eğitim' alanlarında birinciliğe layık görüldü.

Mansur Yavaş'tan çalışanlara teşekkür

Alınan ödülün ardından çalışma arkadaşlarına teşekkür eden ABB Başkanı Mansur Yavaş " İnsani Geliştirme Vakfı'nın “İnsani Gelişme Ödülleri - Büyükşehirler” projesi kapsamında, 30 büyükşehir belediyesi arasında ‘Saydamlık ve Yönetişim’ ve 'Nitelikli Eğitim' alanlarında birinciliğe layık görüldük. Çalışma arkadaşlarıma ve bize güvenen herkese teşekkür ediyorum." paylaşımında bulundu.

Değerlendirme nasıl yapıl?

Türkiye'de ilki gerçekleştirilen araştırma için ilgili veri setleri, il düzeyinde ve büyükşehir belediyesi ekseninde değerlendirildi. Hem belediye hem de TÜİK ve benzeri kurumların ikincil verileri dikkate alınarak endeks modeli kurgulandı. Toplam da 9 alt endeks, 228 gösterge dikkate alındı. Ayrıca, gizli vatandaş soruları ile 23 başlıkta büyükşehir belediyeleri aranarak veri seti elde edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/615178/abbye-iki-odul-birden
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.