ABB'den elektrikli otobüs atağı

Ankara Büyükşehir Belediyesi kullanım süresi dolan otobüsleri %100 elektrikli otobüse dönüştürmek için proje başlattı.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2021, Çarşamba - 22:19
ABB'den elektrikli otobüs atağı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye'de ilk olacak proje için çalışmalara başladı. 

ABB iştirakı BELKA A.Ş tarafından kullanım süresi dolmuş otobüsler yüzde 100 elektrikli otobüse dönüştürülecek. Projeyle ABB bütçesine büyük bir kaynak sağlanacak.

Tanıtım perşembe günü

25 Şubat 2021 Perşembe günü (yarın) saat 12.00’da Başkanlık makamı önünde Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA A.Ş tarafından dizel otobüsten dönüştürülerek AB standartlarında testleri başarıyla geçen “Türkiye'nin ilk dönüştürülmüş %100 elektrikli otobüsü” tanıtılacak.

"Üçte bir fiyatına dönüştüreceğiz"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışamaları "DÖNÜŞÜME HAZIR MISINIZ? AB standartlarında, Türkiye'nin ilk dönüştürülmüş %100 elektrikli otobüsünü üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kullanım ömrü dolmuş dizel otobüsleri, sıfır elektrikli otobüs maliyetinin üçte bir fiyatına dönüştüreceğiz" ifadeleriyle duyurdu.

ÖHO'dan destek

Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası, ABB projesine tam destek verdi. Odanın sosyal medya hesabından dönüşüm için hazır oldukları belirtilirken " ABB'nin ürettiği, toplu taşımanın en önemli işletme gideri olan akaryakıtta ciddi oranda tasarruf sağlayacak ve çevre kirliliğini önleyecek bu önemli projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz. ABB'nin destekleriyle araçlarımızda dönüşüme hazırız." açıklaması yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/615185/abbden-elektrikli-otobus-atagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.