O ilimizde 2 haftada 2 bin 200 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralına uymaması üzerine vakalarda artış görülürken, 2 bin 200 ev karantinaya alındı.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2020, Çarşamba - 19:22
O ilimizde 2 haftada 2 bin 200 ev karantinaya alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde vaka sayısında en fazla artış görülen ilk 5 ilden birisini Şanlıurfa olarak açıkladı.

Şanlıurfa virüsle mücadele sınıfta kalırken  son 14 günde, koronavirüslü hastalarla temaslı vatandaşların yaşadığı 2 bin 200 ev karantinaya alındı.

“DEMEK Kİ SICAK VİRÜSÜ ÖLDÜRMÜYOR”

 İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, sıcak havanın virüsü öldürdüğü düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Eğer virüs sıcakta bulaşmasaydı, bu dönemde vaka sayıları artmazdı. Demek ki sıcak virüsü öldürmüyor" dedi.

“İNANMAYANLARA KORONAVİRÜS HASTALARINI GÖSTEREBİLİRİZ”

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, sıcakların artmasına rağmen vaka sayısının düşmediğine dikkat çekerken şöyle konuştu;

"Sıcak havanın koronavirüsü öldürmediğini, bulaşı azaltmadığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Vatandaşlar maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekiyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi yaz döneminde Türkiye'nin en sıcak bölgesidir. Bu dönemde bölgedeki vaka sayıları daha da fazlalaştı. Eğer virüs sıcakta bulaşmasaydı, bu dönemde vaka sayıları artmazdı. Demek ki sıcak virüsü öldürmüyor. Sıcakta virüsün etkinliği azalmıyor. Hastanelerimizde yoğun bakıma yatanlar, hayatını kaybedenler de var. Koronavirüsün neler yapabildiğine inanmayan vatandaşlar varsa, kendilerine koronavirüs hastalarını gösterebiliriz. Şunu gerçekten bilmeliler; Koronavirüs her yerde karşılarına çıkabilir. Ondan dolayı tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor"

http://www.ankaramasasi.com/haber/61621/o-ilimizde-2-haftada-2-bin-200-ev-karantinaya-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.