Zekatını mobilde hesapla

Ankara Masası
|
22 Nisan 2020, Çarşamba - 15:16
Zekatını mobilde hesapla

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde oluşturulan zekat hesaplama sistemi, vatandaşların zekatlarını kolayca hesaplayabilmelerine imkan tanıyor.  

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, geçen yıl oluşturdukları zekât hesaplama modülünün bu yıl mobil uygulamasını da hayata geçirdiklerini söyledi.  Açık, vatandaşların istedikleri zaman sisteme girerek veya uygulamayı cep telefonlarına ücretsiz bir şekilde indirerek hangi cinsten malları varsa onun zekatını kolaylıkla hesaplayıp bağışta bulunabileceklerini vurguladı. 

“CEP TELEFONUNDAN ZEKAT HESAPLAMAK DA BAĞIŞLAMAK DA MÜMKÜN”


Zekat ibadetinin sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca yapılabilecek bir ibadet olmasına rağmen alışılagelmiş halde Ramazan Ayında bu ibadetin daha yoğun gerçekleştirildiğine dikkati çeken Açık, şunları kaydetti: “Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun zirveye çıktığı Ramazan Ayında Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekâtın doğru bir şekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok büyük önem taşıyor.”

‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ projesine değinen İhsan Açık, “Vatandaşlarımızın zekât ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek için geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde zekât hesaplama modülü oluşturmuştuk. Bu hizmetimize bu yıl mobil uygulamayı da ekledik ve güncellemeler yaptık. Vatandaşlarımız, zekathesapla.tdv.org internet sitesine girerek ya da TDV Zekat Hesaplama Mobil Uygulamasından, "Nakit ve Gayrimenkul", "Zirai Mahsul", gibi başlıklarda mal varlıklarındaki zekat miktarlarını hesaplayabilir” dedi.

DİYANET VAKFI SESLİ TANITIM VİDEOSU HAZIRLADI

Zekât hesaplama sisteminin toplumun her kesiminin rahatlıkla kullanabilmesi ve aklında hiçbir soru işareti kalmaması için sesli tanıtım videosu da oluşturarak zekathesapla.tdv.org sitesine yüklediklerini anlatan Açık, “Zor durumda olan kardeşine kol kanat germeyi kendisine vazife bilen milletimiz zekat ve fitre başta olmak üzere bağışlarıyla bu dönemde de ihtiyaç sahiplerinin hamisi olacaktır” dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/6178/zekatini-mobilde-hesapla
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.